Connect with us

Musikk

Dette kan bli årets feteste festivalhelg. Sjekk programmet!

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no - fra venstre: Fabrizio Grossi, Billy Gibbons og Lance Lopez, Supersonic Blues Machine

Kanskje det feteste og mest rocka programmet som er presentert ved Notodden Blues festival på mange år. Det blir flere spennende gjensyn av fantastiske albumaktuelle artister som blant annet det amerikanske superbandet Supersonic Blues Machine feat. Billy Gibbons (ZZ Top)

Bandet som for alvor startet opp i 2015 og ble hentet eksklusivt til Norge av Notodden Blues Festival i 2016 har også denne gang tatt med seg en av rockehistoriens største profiler, Billy Gibbons fra ZZ Top som gjesteartist. Konserten som ble gjennomført den gang står igjen som noen av de råeste konserter som er gjennomført under festivalens 32 årige historie.

Men ikke nok med det…. også den unike gitaristen Walter Trout stiller denne gangen, slik at vi nok en gang skal få oppleve hans superfete gitartoner. Både som gjesteartist og med egen konsert.

Nå får du en ny mulighet til å oppleve Supersonic Blues Machine. Den bør du jaggu ikke gå glipp av.

Les også: Kraftfull avslutning av Supersonic Blues Machine

Ekslusivt intervju: – Jimi Hendrix var som et romskip som landet på soverommet mitt.

Det er vanskelig å få forklart med ord godt nok hvor unik og fantastisk Notodden Blues Festival er. Det er like vanskelig som om du skal fotografere og videreformidle unike farger i et landskap. Det går rett og slett ikke, du MÅ oppleve dette selv. Det er nettopp slik det er.

Trykk her for å laste ned fullt festivalprogram

Tenk deg selv, en hel liten by som forvandles til en totalopplevelse av musikk, vennskap, glede og enorme store og små konsertopplevelser. Det er nærmest som å vandre rundt i et levende musikklandskap sammen med likesinnede, døgnet rundt, i flere dager. Kan jo ikke bli råere enn dette.

Little Steven beskriver det også veldig bra i denne videoen:

Nevnte Little Steven har nærmest blitt et fast innslag under festivalen siden han tilbake i 2015 besøkte festivalen for første gang og umiddelbart (som de fleste av oss musikkelskere), ble «forelsket» i byen, folket og festivalen. I år spiller Little Steven på festivalen med sitt gamle bandprosjekt The Disciples Of Soul som slapp sitt debutalbum «Men Without Woman» allerede i 1982, og var aktiv på 80-tallet med ytterligere 3 utgivelser, der albumet «Voice Of America» og tittelsporet nok fikk mest oppmerksomhet.

Undertegnede spiste lunsj med Little Steven på Grand Hotel i 2011 mens han var i Norge for å spille inn nye episoder til serien Lilyhammer. Vi diskuterte blant annet vårt felles favorittband The Rolling Stones og den gang deres kommende 50 års jubileum. Jeg hadde også tatt meg hans vinylalbumutgivelser av nettopp «Voice Of America» (1984) og «Freedom – No Compromise» (1987). Han ble svært overrasket når jeg dro frem albumene og stilte han spørsmålet: – «Steven…er det ikke på tide å blåse liv i The Diciples Of Soul igjen???». Han ble svært ettertenksom og svarte jo,jo, kanskje…, og vi fortsatt praten om bandet og låtene. Det vil vel være i drøyeste laget å påstå at dette var starten til at han vurderte gjenforening av bandet, men… det er jo i allefall en artig tanke (he, he).

Her hilser Little Steven til Rockmanleserne fra praten på Grand Hotel

Konserten med albumaktuelle Little Steven & The Disciples Of Soul på årets Notodden Bluesfestival kommer til å bli et fyrverkeri av en festaften. Er det noe denne karen liker, så er det «liv og røre».

Les også: Little Steven hedret med bluesens «Walk Of Fame stjerne»

Under sitt besøk fikk han også presentert og sett festivalens bandseminar, et prosjekt rettet mot ungdom som festivalen har arrangert hvert år siden 1989. Little Steven ble svært imponert og har i ettertid involvert seg sterkt i opplegget. I 2016 ble bandseminaret døpt om til Little Steven’s Blues School,

Her kan du lese mer om Little Steven`s Blues School

Det er slikt med Notodden Blues Festival, har du vært der en gang, så vil du tilbake… år etter år…. Det blir nærmest som et musikalskt ekteskap.

Det samme gjelder for artistene som opptrer. Spør man disse om hvordan det er å oppleve Notodden Blues Festival, så fremheves ALLTID den unike publikumstemningen, arrangøren, de fantastiske frivillige, og den magiske stemningen som nærmest ligger som en fargerik regnbue over den lille hardtarbeidende industrihistoriske byen Notodden.

Photo credit: Johannes Andersen, Rival Sons at Rockefeller, Oslo, Norway. 20.11. 2014

Fantastiske Rival Sons er tilbake på Notodden og spiller på hovedscenen Hovigs Hangar lørdagskvelden. Bandet gjestet Notodden allerede i 2014 mens bandet fortsatt var «up and coming» og leverte en vannvittig sterk konsert som virkelig bidro til å få øynenen opp for dette bandet.

Les også: Rival Sons leverte råsterk Zeppelin-inspirert bluesy hardrock

Også Rival Sons ble forelsket i Notodden. Blant annet ble de nærmeste «mind-blowing» imponert over byens studio som ligger i den gang det nybygde Bok & Blues huset. Studioet som har det klingende navnet Juke Joint Studio er et fantastisk og velrenommert analogt/digitalt lydstudio med miksebordet fra bl.a. tidligere Stax Studio i Memphis. Besøket resulterte i at bandet valgte å spille inn låta «Where I Been». Her kan du se opptak fra studioet:

Rival Sons konserten på Notodden Blues Festival kommer til å bli «stinn brakke, så her bør du jaggu kjappa på for å sikre deg billett. For den konserten vil du IKKE gå glipp av. Det kommer til å bli helt rått.

Pass også på å få med deg disse fete konsertene:

Larkin PoeLes mer

The Allman Betts BandLes mer

Come Taste The Band feat. Doggie White (Rainbow) & spesial guest Joe Lynn Turner (Deep Purple/ Rainbow) – Les mer

BigbangLes mer

Dumdum BoysLes mer

The Fabulouse ThunderbirdsLes mer

Ulf LundelLes mer

Kindered FeverLes mer

Lisa Lystam Family BandLes mer

Knut ReiersrudLes mer

Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig SjøstrømLes mer

Whitesnake legenden Bernie MarsdenLes mer

Saints and SinnersLes mer

Larkin Poe & Damer i BluesLes mer

+ Masse, masse mer…som du kan sjekke ut her

Trykk her for å sikre deg billetter

Les også: Barn av legendariske The Allman Brothers band til Notodden

Er du klar for Notodden Blues Festival 2019?

Del dine kommentarer på Rockman facebookside