Connect with us

Musikk

Gitargeniet Jimmie Vaughan til Norge og Notodden Bluesfestival i 2020

Published

on

Foto: Promobilde Jimmie Vaughan

Den 4 ganger Grammyvinnende artisten Jimmie Vaughan bekreftes i dag i forbindelse med Notodden Bluesfestival sitt første slipp til neste års festival som gjennomføres i perioden 30. juli – 2. august.

Jimmie Vaughan er en gitarmagiker og stilskaper. Jimmie er storebror og læremester til gitarikonet Stevie Ray Vaughan. Sistnevnte regnes som en av tidenes største gitarister, på linje med legenden Jimi Hendrix. Brødrene utgav et felles album «Family Style» som The Vaughan Brothers i 1990.

Kun kort tid før utgivelsen av albumet omkom Stevie Ray Vaughan i en helikopterulykke (27. august 1990). Albumet ble senere kåret til Best Contemporary Blues Album under Grammy 1991.

Her er et unikt klipp fra en av deres konserter:

Klippet er hentet fra New Orleans Jazz and Heritage Festival, lørdag 5 mai 1990 kun få måneder før Stevie omkommer. Etter det tragiske dødsfallet tok Jimmie en pause fra artistlivet, men kom tilbake i 1994 med utgivelsen av sitt første soloalbum «Strange Pleasure» og har senere utgitt en rekke album. Han er også Eric Claptons nære venn og kollega, og fast artist på Claptons stjernespekkede Crossroads Guitar Festival. Stevie var også sammen med Kim Wilson med på å etablere The Fabulous Thunderbird i 1974, men som han trakk seg ut av da han følte at bandet gikk i en alt for sterk «mainstream» retning. I tillegg har han samarbeidet med en rekke artister og ikke minst gitt inspirasjon med sitt unike gitarspill til bl.a. legendariske «Three Kings» (AlbertFreddie, and B.B. King).

Så… her snakker vi om en skikkelig storhet som nå kommer til Norge.

«Når vi allerede nå kan lansere sterke artister som Jimmie Vaughan, CC Cowboys, Bjørn Berge, USAs nye superband The Proven Ones og danskenes store favoritt Mike Andersen, så føler jeg at vi legger et godt grunnlag for nok en vellykket bluesfestival på Notodden neste sommer i perioden 30. juli – 2. august,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Notodden Blues Festival vil også i 2020 by på et hundretalls konserter med rundt 50 band og artister. Også med et sterkt innhold av fet rock.

Les også: Utsolgt Rival Sons sørget for magisk avslutning av årets Notodden

Førjulsalg av rabatterte festivalpass kan bestilles her

Les også: Her er de feteste bekreftede konsertene så langt i 2020

Hvilke artister står høyest på ønskelisten i 2020?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook