Connect with us

Musikk

Barn av legendariske Allman Brothers til årets Notodden Blues Festival

Published

on

Promobilde

THE ALLMAN BETTS BAND

Notodden Blues Festival slutter ikke å overraske. Fredag 2. august er det duket for nok en spennende Norgesdebut på Notodden Blues Festival. Det vil garantert ligge mer enn normalt med forventninger i lufta når Devon Allman og Duane Betts, sønnene til Allman Brothers-legendene Gregg Allman og Dickey Betts, entrer en norsk scene for første gang med The Allman Betts Band.

Publikum på Notodden kjenner Devon Allman godt fra tidligere Notodden-besøk med The Royal Southern Brotherhood, men Duane Betts blir et helt nytt bekjentskap. Allman Brothers Band kom aldri til Notodden, selv om det ved et tilfelle var svært nær ved å skje. Etter et suksessfylt år på turne som The Devon Allman Project med Duane Betts som «Special Guest» knytter sønnene til Gregg Allman og Dickey Betts enda tettere bånd og dannet The Allman Betts Band.

Etter at Gregg Allman døde og Dickey Betts trakk seg tilbake er Allman Brothers Band nå definitivt historie. Devon Allman og Duane Betts har bestemt seg for å bære den rike musikalske familiearven videre. For ytterligere å understreke seriøsiteten i planene, har de fått med seg sønnen til nok et originalt Allman Brothers, Berry Oakley, jr, sønn av Allman Brothers-bassist Berry Oakley. I et år der Allman Brothers Band kunne feiret sitt 50-årsjubileum, er det spesielt hyggelig å kunne ha Devon Allman, Duane Betts, Berry Oakley, jr og resten av The Allman Betts Band på scenen til å gjøre stas på de rike familietradisjonene.

Allman Betts Band har alvorlige hensikter. De har nylig besøkt det ikoniske Muscle Shoals Sound Studio i Sheffield, Alabama der de spilte inn det som blir deres debuplate, «Down To The River», og som er planlagt gitt ut i begynnelsen av juni. Stilmessig har Devon Allman antydet at albumet er inspirert av så vel Rolling Stones sitt klassiske album «Sticky Fingers», «Layla» av Derek & The Dominoes og alt som noensinne er spilt inn av The Band. Påvirket av miljøet i studio der Rolling Stones spilte inn «Wild Horses» og «Brown Sugar», Bob Seger gjorde «Old Time Rock and Roll» og Lynyrd Skynyrd festet «Free Bird» til teip for første gang, har The Allman Betts Band utviklet seg til et syvhodet dyr struttende av selvtillit og muskuløs Sørstatsmusikk.

Turneringen med bandet starter for alvor i slutten av mars, og til sommeren blir det et omfattende besøk i Europa. Denne profilerte Europaturneen går også innom Notodden. Det nye albumet er produsert av Matt Ross-Spang (Jason Isbell, Margo Price, John Prine og Elvis Presley). Bandets konserter vil bestå av låter fra det nye albumet «Down To The River», låter fra egne soloalbum og et knippe klassikere fra den rikholdige Allman Brothers Band-katalogen.

The Allman Betts Band består av Devon Allman (vokal/gitar), Duane Betts (vokal/gitar), Berry Oakley Jr. (bass), John Stachela (gitar), John Ginty (keyboards) samt R. Scott Bryan og John Lum på trommer og perkusjon.