Connect with us

Musikk

Kraftfull og magisk avslutning av årets Notodden Blues Festival

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no - fra venstre: Fabrizio Grossi, Billy Gibbons og Lance Lopez, Supersonic Blues Machine

Det amerikanske superbandet Super Sonic Blues Machine og deres verdensledende gjesteartister leverte et «fyrverkeri» av en musikalsk magisk festaften av de helt sjeldne under årets siste festivalkveld på Notodden Blues Festival.

(Foto: Rockman – Billy T. Gibbons, ZZ Top)

Det er vanskelig å finne de rette ordene for å beskrive det du opplever som en slags musikalsk «out of space» opplevelse. Spesielt når du står under konserten og kjenner på både kropp og sinn at du er med på noe magisk, Et unikt «moment» som kanskje bare skjer «der og da» og som du kan ta med deg videre i livet og stadig minne alle dine venner og bekjente som ikke var tilstede om at…jeg var der…hvor var du?

Forventningene i forkant av konserten med Supersonic Blues Machine som består av Lance Lopez (vokal, gitar), Fabrizio Grossi (bass) og Kenny Aronoff (trommer) har vært skyhøye, Spesielt med tanke på at det utrolig nok klaffet med at de fikk med seg sine verdensledene gjestegitarister og venner Billy T. Gibbons (ZZ Top), Steve Luckather (Toto), Robben Ford og Walther Trout som på hver sin kant har sitt eget fullbookede program.

Les også: Eksklusivt intervju med Lance Lopez om bl.a. hvordan han oppdaget Jimi Hendrix og Stevie Ray Vaughan – ble venner med medlemmer av Band Of Gypsys – ble selv oppdaget av Billy T. Gibbons og etablering av Super Sonic Blues Machine.

(Foto: Rockman – Lance Lopez & Fabrizio Grossi, Supersonic Blues Machine)

(Foto: Rockman – Kenny Aronoff, Supersonic Blues Machine)

Konserten var satt sammen av en spennende set list som besto av utvalgte låtere fra deres sterke debutalbum og utvalgte låter fra gjesteartistenes egen låtakatalog.

(Foto: Rockman – fra venstre Lance Lopezi, Supersonic Blues Machine og Steve Lukather, Toto)


(Foto: Rockman – Robben Ford)


(Foto: Rockman – Walter Trout)


(Foto: Rockman – Steve Lukather, Toto)

Lance Lopez beskrev i vårt tidligere eksklusive intervju målsetningen som de ønsket å få til med samspillet mellom så mange unike gitarister samlet på samme scene.

–  Alle gitaristene som vi har med oss har sitt eget unike budskap. Mye av vårt budskap er nettopp å komme sammen og stå samlet mot all verdens terror og angrep. Alle kan komme sammen, alle kan tilgi, alle kan gi kjærlighet, alle kan ha fred og alle kan spille sammen. Det er nettopp dette vi prøver å få til ved å samle alle disse forskjellige gitarister på en og samme scene som brorskap og spille sammen og ikke mot hverandre. Den unike sammensetning av artistene denne kvelden ble etter all sannsynlighet en «once in a lifetime» happening.

Les også: Solid festivalåpning med The Waterboys

Les også: Steven Van Zandt hedret med bluesens «Walk Of Fame Star»

Les også: Damer i Blues: – Kristin Berglund i fokus

Var du på årets Notodden Blues Festival?

Del gjerne dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside ( her )