Connect with us

Musikk

Steven Van Zandt hedret med bluesens «Walk Of Fame stjerne»

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, Rockman - Steven Van Zandt og festivalsjef Jostein Forsberg under seremonien for nedleggelse av «Walk Of Fame» stjerne på Notodden Blues Festival 4. august 2016

På åpningsdagen for årets Notodden Blues Festival ble artisten Steven Van Zandt, kjent som «Little Steven» æret med egen «Walk Of Fame» stjerne.

Steven Van Zandt ble æret på bakgrunn av hans mangeårige bidrag som både artist, låtskriver og ikke minst hans betydelige bidrag som ambassadør for Notodden Blues Festival. Little Steven ble invitert som æresgjest til Notodden Blues Festival i 2015 og ble svært imponert over å oppleve festivalen.


(foto: Rockman – Jostein Forsberg, festivalsjef Notodden Blues Festival)

– «I år ønsker vi å ære en person som på kort tid har blitt, kanskje en av våre beste ambassadører» sier festivalsjef Jostein Forsberg. Han kom inn nærmest som en vind sist sommer og har allerede gitt sitt hjerte til festivalen og Notodden. Mange fikk nok også med seg hans statement under fjorårsfestivalen – «I will be back». Han har i år gjort en enorm jobb i forbindelse med årets bandcamp for unge artisttalenter som nå har fått navnet Little Steven`s Blues School.

Les også: Steven Van Zandt «Little Steven» starter bandskole i Norge

– «Det skal veldig mye til for at en person skal bli æret med sin egen sten og stjerne her på Notodden Walk of fame», fortsetter Forsberg. Men det er ikke en person som fortjener dette mer enn Little Steven/Steven Van Zandt. Han har allerede også bidratt enormt til å skape stor positiv oppmerksomhet om festivalen og byen Notodden.


(foto: Rockman – Jostein Forsberg, festivalsjef Notodden Blues Festival)

Steven Van Zandt var svært beæret over den ekstraordinære utmerkelsen.

«Jeg er meget beæret av å motta denne flott utmerkelsen fra en slik fantastisk organisasjon og denne vindunderlige byen. Og bli æret i samme selskap som bl.a. B.B. King er jo helt utrolig. Du vet, når man blir eldre så får man mindre og mindre tid og man blir nødt til å prioritere enda mer nøye over hva man involverer seg i. Du kan ikke gjøre alt det du har pleid å gjøre. Å komme hit og involvere meg er noe jeg virkelig ønsker. Jeg ønsker å dedikere mye av min tid her fremover. Det som er skapt i denne velorganiserte organisasjonen her på Notodden er helt unikt. At en hel by i Norge involverer seg i amerikansk blues er helt utrolig og veldig spennende for oss amerikanere», sier Little Steven og fortsetter. «Det er faktisk vanskelig å uttrykke hvor spennende dette egentlig er. I tillegg er det jo også fantastisk å få historien og bakgrunnen for hvorfor festivalen i sin tid ble etablert, Og sikter da til grunnleggerne som i sin tid etablerte festivalen for første gang i 1988, bl.a. på bakgrunn av nedgangstider i den lokale industrien og det store behovet for å skape noen nytt».

Little Steven setter kursen tilbake til USA tidlig fredag morgen for bl.a. å hvile ut noen dager etter en svært hektisk tid, blant annet i forbindelse med den pågående turneen sammen med Bruce Springsteen og The E. Street Band.

Fullt detaljert program for årets Notodden Blues Festival finner du her 

Del gjerne dine kommentarer om saken

Skriv dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside ( her )