Connect with us

Musikk

Steven Van Zandt «Little Steven» starter bandskole i Norge

Published

on

Nå skjer det mye spennende innenfor rock og blues i Norge. For kort tiden siden gjennomførte vi her på Rockman i samarbeid med Tons Of Rock og Norsk Tipping en svært suksessfull bandkonkurranse for å løfte frem talentfulle spennende norske rockeband, og nå starter «Little Steven» egen bandskole i Norge med den samme gode intensjonen og hjertet godt plantet i musikken.

Les også: Enorm respons med over 130 band i suksessfull norsk bandkonkurranse,

Norgesvennen Steven Van Zandt alias «Little Steven» er bl.a. kjent som barndomsvenn av Bruce Springsteen og gitarist i E Street Band. Han er en erfaren, allsidig og nytenkende artist som skapte «The Jersey Shore Sound», først ved en mix av rock og soul som en av grunnleggerne av bandet Southside Johnny and the Asbury Jukes, så sammen med Bruce Springsteen i et samarbeid som tok verden med storm fra 1970-tallet til nå.

Som en del av The E Street Band ble han også innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2014.

På 80-tallet markerte hans seg også som aktivist mot apartheid i Sør-Afrika og samlet en mengde store artister i en musikalsk protest mot Sun City. De spilte inn singelen «Sun City» i 1985 med bidrag fra bl.a. Bob Dylan, U2, Peter Gabriel og Bruce Springsteen og skaffet til veie mer enn en million US dollar til kampen mot apartheid.

I fjor var Little Steven invitert som æresgjest til Notodden Blues Festival blant annet for å dele ut den årlige ærverdige NBF Bluespris og for å holde foredrag. Han ble overveldet over og svært imponert over den unike posisjonen og musikalske kompetanse som Notodden Blues Festival og miljøet rundt arrangementet har opparbeidet seg gjennom snart 30 år.

It`s fantastic! it`s cool man! It`s really a fabulous event! I will try to come back next year, actually every year, var hans entusiastiske kommentar til Rockman under fjorårsfestivalen.

Little Steven engasjerer seg sterkt i arbeid for ungdom og musikkopplæring i USA og har bl.a. grunnlagt The Rock and Roll Forever Foundation (RRFF). Notodden Blues festival har i mange år hatt det samme engasjementet og er kjent for sitt årlige unike seminaropplegg for ungdom. Steven ble så begeistret for seminaropplegget som han fikk sett under sitt besøk at han vil være med å utvikle dette videre. Dette har så ført til etablering av Little Steven`s Blues School på Notodden som bl.a. viderefører og videreutvikler det arbeidet som allerede er etabler av festivalen, og som i år har resultert i at det arrangerer to forskjellige seminarer.

Band Camp 1 som baserer seg på den eksisterende modellen og Band Camp 2 for litt eldre ungdom som vil være mer spisset mot en musikerkarriere. De to seminarene overlapper hverandre tidsmessig og instruktørteamet blir brukt som veiledere på begge seminarene som gjennomføres 1 – 6. august og 31. juli – 4. august. Band Camp 2 har fortsatt åpent for registrering av deltagere, men det lønner seg nok og raska på før det blir fullt.

Her kan du få mer informasjon om Little Steven Blues School og Band Camp seminarene.

Steven Van Zandt grunnla Rock and Roll Forever Foundation sammen med de ikke ukjente styremedlemmene Bruce Springsteen, Bono, Jackson Browne og Martin Scorsese med utgangspunkt i å motivere amerikansk ungdom til å fullføre skolegang og motvirke drop-out. I utviklingsarbeidet med Little Steven`s Blues School jobbes det tett sammen med Warren Zanes, musikkviter og tidl. visepresident for the Rock and Roll Hall of Fame.

The Rock and Roll Forever Foundation ser samarbeidet med Little Steven Blues School som en mulighet til å bidra i talentutviklingen innen rytmiske musikksjangre. Samarbeidet vil kunne spille en viktig rolle i å utvide deltakernes kreative horisont, nettverk og potensial og løfte fram muligheter til å løfte karrieren nasjonalt og internasjonalt.