Connect with us

Musikk

Rock In Rio 2021 med bl.a. headliner Iron Maiden er avlyst

Published

on

Skjermdump av video "Rock in Rio 2019 - Melhores Momentos" med bl.a. Iron Maiden publisert på YouTube

På grunn av den pågående koronaviruspandemien har nå også Rock In Rio blitt tvunget til å avlyse 2021-utgavene av festivalene i både Lisboa, Portugal i juni og Rio De Janeiro, Brasil i slutten av september. Begge er utsatt til 2022, med datoene for Brasil 2. til 4. september og 8. til 11. september 2022, og for Portugal 18., 19., 25. og 26. juni 2022.

Festivalen bekrefter avlysningen via bl.a. twitter:

Høydepunkter Rock In Rio 2019:

2021-utgaven av Rock In Rio i Rio De Janeiro var planlagt å omfatte konserter med bl.a. Iron Maiden, Dream Theater, Megadeth og spesialkonsert med Sepultura feat. Orquestra Sinfonica Brasileira, som er en av Brasils fremste orkestre.

Arrangørene av Rock In Rio har dermed kommet frem til den samme tunge beslutning om å måtte avlyse årets arrangement på lik linje som: DownloadGraspop Metal MeetingHellfestCoachellaGlastonbury FestivalSWR Barroselas Metalfest, og vår egen Inferno Metal Festival.

Les også: Download 2021 er avlyst

Les også: Festivalen Graspop Metal Meeting 2021 avlyses

Les også: Inferno Metal Festival 2021 er avlyst

Les også: Hellfest 2021 er offisielt avlyst

Les også: Gigantfestivalen Coachella avlyser

Les også: Aerosmith & Rival Sons avlyser årets felles Europaturne

Les også: Glastonbury Festival 2021 a

Guvernøren i Texas Greg Abbot har derimot tatt en helt annen beslutning og kunngjort med virkning fra 10. mars 2021 at alle virksomheter i Texas får lov til å åpne med full kapasitet uten noe som helst begrensninger. Det svært overraskende nyheten som allerede har skapt «hakeslepp» og stor skepsis hos mange betyr at delstaten Texas og Mississippi øker den tillatte kapasiteten til alle virksomheter og anlegg i statene til 100%. Dette betyr at sosiale sammenkomster, inkludert idrettsstadioner, konserthaller og andre store arenaer, vil være tillatt i Texas og Mississippi uten noen begrensninger.

Les også: Nå er det fritt frem for alle store konsertarrangementer i Texas

Den franske regjeringens kulturdepartement valgt en annen strategi som nok også kan bli sannsynelig for norske arrangementer. De har besluttet at sommerarrangementer i Frankrike vil få lov til å kunne gjennomføres – men med en grense på 5000 mennesker, der alle må sitte, for å oppfylle Covid-19 restriksjoner. 

Har du sjekket ut årets oppdaterte festivalguider?

Trykk her for vår guide over norske musikkfestivaler

Trykk her for vår guide over internasjonale rockefestivaler

Hvilke artister ser du frem til å oppleve live så snart muligheten er tilstede?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside