Connect with us

Musikk

Festivalen Graspop Metal Meeting avlyser 2021 – Ser vi begynnelsen på slutten av årets festivalsesong?

Published

on

Skjermdump av video "Aftermovie - #GMM19​ | Graspop 2019" publisert på YouTube

Den belgiske heavy metal festivalen Graspop Metal Meeting bekrefter nå på sine nettsider og via sosiale medier at årets planlagte arrangement er avlyst.

Festivalen er blant de ledende i Europe med over 150 000 besøkende publikummere.

Arrangørene av Graspop Metal Meeting har dermed kommet frem til den samme tunge beslutning om å måtte avlyse årest arrangement på lik linje som bl.a. Hellfest, Coachella, Glastonbury FestivalSWR Barroselas Metalfest, og vår egen Inferno Metal Festival.

Les også: Inferno Metal Festival 2021 er avlyst

Les også: Hellfest 2021 er offisielt avlyst

Les også: Gigantfestivalen Coachella avlyser

Les også: Aerosmith & Rival Sons avlyser årets felles Europaturne

Les også: Glastonbury Festival 2021 a

En noenlunde «normal» festivalsommer 2021 ser nå dessverre ut til å bli mer og mer urealistisk å håpe på. Vi må nok forventet at avlysninger av festivalarrangementer både her i Norge og internasjonalt for de store festivalene vil komme «fortløpende» når datoer nærmer seg.

Vi får fortsatt holde fast i håpet om at mindre arrangementer kan gjennomføres med smittvernstiltak. Den franske regjeringens kulturdepartement har f. eks. besluttet at sommerarrangementer i Frankrike vil få lov til å kunne gjennomføres – men med en grense på 5000 mennesker, der alle må sitte, for å oppfylle COVID-19-restriksjoner. På tross av dette valgte den franske festivalen Hellfest å avlyste. De begrunner sin avgjørelse med at når det kun gis mulighet til å gjennomføre arrangementet med maksimalt 5000 publikummere og at disse i tillegg er pålagt å sitte, så strider dette rett og slett strider mot hele DNA-et for en rockefestival.

Har du sjekket ut årets oppdaterte festivalguider?

Trykk her for vår guide over norske musikkfestivaler

Trykk her for vår guide over internasjonale rockefestivaler

For å holde festival og konsertmotet oppe fremover så trenger vi nå å ta frem og dele våre beste konsertminner. Flere av dere har allerede delt i kommentarfeltet på Rockman facebookside men vi trenger mange mange flere. Vi oppfordrer derfor alle våre lesere til å gjøre det samme.

PS! Vi samler til slutt de beste bidrag i en egen omtale her på Rockman

Del dine beste konsert og festivalopplevelser

Skriv og legg ved bilder og filmsnutter i kommentarfeltet på Rockman facebook