Connect with us

Musikk

Ny stor internasjonal festival avlyser: Download UK 2021

Published

on

Arrangørene av britiske Download Festival bekrefter nå at årets festival som var planlagt 4 – 6. juni er avlyst. Festivalen som arrangeres i Leicestershire har over 100 000 besøkende.

Kunngjøringen kommer bare dager etter at den britiske statsministeren Boris Johnson sa at 21. juni er da han håper å oppheve alle restriksjoner og la store begivenheter bli gjennomført.

Download hadde denne fantastiske plakaten klar for 2021:

Festivalen har publisert følgende «statement» på sin Twitter:

Arrangørene av Download har dermed kommet frem til den samme tunge beslutning om å måtte avlyse årets arrangement på lik linje som: Graspop Metal MeetingHellfestCoachellaGlastonbury FestivalSWR Barroselas Metalfest, og vår egen Inferno Metal Festival.

Les også: Festivalen Graspop Metal Meeting 2021 avlyses

Les også: Inferno Metal Festival 2021 er avlyst

Les også: Hellfest 2021 er offisielt avlyst

Les også: Gigantfestivalen Coachella avlyser

Les også: Aerosmith & Rival Sons avlyser årets felles Europaturne

Les også: Glastonbury Festival 2021 a

En noenlunde «normal» festivalsommer 2021 ser nå dessverre ut til å bli mer og mer urealistisk å håpe på. Vi må nok forventet at avlysninger av festivalarrangementer både her i Norge og internasjonalt for de store festivalene vil komme «fortløpende» når datoer nærmer seg.

Vi får fortsatt holde fast i håpet om at mindre arrangementer kan gjennomføres med smittvernstiltak. Den franske regjeringens kulturdepartement har f. eks. besluttet at sommerarrangementer i Frankrike vil få lov til å kunne gjennomføres – men med en grense på 5000 mennesker, der alle må sitte, for å oppfylle COVID-19-restriksjoner. På tross av dette valgte den franske festivalen Hellfest å avlyste. De begrunner sin avgjørelse med at når det kun gis mulighet til å gjennomføre arrangementet med maksimalt 5000 publikummere og at disse i tillegg er pålagt å sitte, så strider dette rett og slett strider mot hele DNA-et for en rockefestival.

Har du sjekket ut årets oppdaterte festivalguider?

Trykk her for vår guide over norske musikkfestivaler

Trykk her for vår guide over internasjonale rockefestivaler

For å holde festival og konsertmotet oppe fremover så trenger vi nå å ta frem og dele våre beste konsertminner. Flere av dere har allerede delt i kommentarfeltet på Rockman facebookside men vi trenger mange mange flere. Vi oppfordrer derfor alle våre lesere til å gjøre det samme.

PS! Vi samler til slutt de beste bidrag i en egen omtale her på Rockman

Del dine beste konsert og festivalopplevelser

Skriv og legg ved bilder og filmsnutter i kommentarfeltet på Rockman facebook