Connect with us

Musikk

Hollywood Vampires (Alice Cooper, Joe Perry, Johnny Depp) slipper «Rock In Rio» live album

Published

on

Foto: Utsnitt av Hollywood Vampire albumcover "Live In Rio" 2023

Er det et band som virkelig står på ønskelisten til Norge, så er det Hollywood Vampires som i dag består av Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith), Johnny Depp og Tommy Henriksen.

Bandet som ble etablert i 2015 etter at Alice Cooper delte sine minner med Johnny Depp fra tiden tidlig på 70-tallet der han hang sammen med en lang rekke med rockeartister og deres groupies på Rainbow Bar & Grill som ligger på Sunset Strip, West Hollywood i California. Stedet som lå rett ved siden av den legendariske nattklubben The Roxy Theatre med sin unike intimscene der rockegjengen fra Rainbow Bar forflyttet seg over til i de sene nattestimer.

Det var nettopp her ved disse to stedene at Alice Cooper festet og drakk sammen med sine gode artistvenner som bl.a. John Lennon (The Beatles), Jim Morrison (The Doors), Keith Moon (The Who), Jimi Hendrix, Mark Bolan (T Rex) og Harry Nilsson (singer-songwriter), alle nå døde.

På et eller annet tidspunkt på 70-tallet fikk man ideen om å etablere klubben The Hollywood Vampires. For å bli medlem i klubben var det en enkel og grei regel, og drikke alle de andre medlemmene under bordet. Det var da ideen kom med å gjenreise den gamle gode venneklubben, men nå uten drikking. Alice Cooper og Johnny Depp kontaktet sin felles venn Joe Perry (Aerosmith) som også tente på ideen og sammen bestemte de seg å utgi et eget album for å hylle sine døde drikkevenner og at alle inntekter fra albumet skal uavkortet gå til hjelpe-organisasjonen MusiCares som bl.a. fokuserer på å hjelpe artisters med deres helse og velferd. For Alice Cooper som selv ende opp som alkoholiker på midten av 80-tallet og måtte ta grep og få hjelp er selvsagt dette også en god hjertesak. Spesielt når man ser dette i perspektiv med at mange fra den tidligere drikkeklubben døde av alkohol eller narkotikamisbruk.

Les også: Alice Cooper hyller sine døde drikkevenner

Bandet har høstet stor suksess med sine konserter og utgivelse av sine to studioalbum «Hollywood Vampires» (2015) og «Rise» (2019). Nå lanseres bandet sitt første livealbum som er hentet fra deres suksessfulle konsert under Rock In Rio-festivalen i Rio De Janeiro 2015 foran 100 000 fans.

Her kan du se og høre låtene «My Generation» som er cover av The Who`s legendariske låt som ble utgitt i 1965 på bandets studioalbum med samme navn samt låta «I Got A Line On You» som er en cover av Spirit og utgitt i 1968 og finnes på bandets andre studioalbum «The Family That Plays Together«. På låtene har de også med seg Duff McKagan (bass) fra Guns N` Roses som gjest.

Albumet «Live In Rio» som slippes 2. juli 2023 via earMusic vil inneholde følgende låter:

01. Raise The Dead
02. My Generation (cover av The Who)
03. I Got A Line On You (cover av Spirit)
04. Cold Turkey (cover av John Lennon/ Plastic Ono Band)
05. Five To One/Break On (cover av The Doors)
06. Through (To The Other Side) (cover av The Doors)
07. Manic Depression (cover av The Jimi Hendrix Experience) 
08. 7 And 7 Is (cover av Love)
09. Whole Lotta Love (Cover av Led Zeppelin)
10. Jeepster (cover av T. Rex)
11. I’m A Boy (Cover av The Who)
12. School’s Out (Alice Cooper)
13. Billion Dollar Babies (Alice Cooper)
14. Train Kept A-Rollin’ (cover av Tiny Bradshaw) 
15. Brown Sugar (cover av The Rolling Stones)

Les også: Hollywood Vampires hyller David Bowie

Kunne du tenke deg Hollywood Vampires til Norge?

– Har du opplevd bandet live i utlandet?

Del dine bilder og videoklipp i kommentarfeltet på Rockman facebook (her)