Connect with us

Musikk

Johnny Depp, Alice Cooper og Joe Perry (Hollywood Vampires) hyller David Bowie på kommende album – Se klipp fra fredagskonserten i LA

Published

on

Skjermdump fra YouTube video nedenfor

Hollywood Vampires som består av Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) og skuespiller Johnny Depp startet fredag sin USA vestkyst turnè med konsert på Hard Rock Hotel & Casino i Las Vegas, Nevada. Under konserten fremførte de bl.a. en coverversjon av den fantastiske David Bowie låta «Heroes» som også vil bli inngå på deres kommende album.

Hør fremførelsen – Johnny Depp med overraskende sterk vokal::

Bandet som ble etablert i 2015 etter at Alice Cooper delte sine minner med Johnny Depp fra tiden tidlig på 70-tallet der han hang sammen med en lang rekke med rockeartister og deres groupies på Rainbow Bar & Grill som ligger på Sunset Strip, West Hollywood i California.

Stedet som lå rett ved siden av den legendariske nattklubben The Roxy Theatre med sin unike intimscene der rockegjengen fra Rainbow Bar forflyttet seg over til i de sene nattestimer.

Det var nettopp her ved disse to stedene at Alice Cooper festet og drakk sammen med sine gode artistvenner som bl.a. John Lennon (The Beatles), Jim Morrison (The Doors), Keith Moon (The Who), Jimi Hendrix, Mark Bolan (T Rex) og Harry Nilsson (singer-songwriter), alle nå døde.

På et eller annet tidspunkt på 70-tallet fikk man ideen om å etablere klubben The Hollywood Vampires. For å bli medlem i klubben var det en enkel og grei regel, og drikke alle de andre medlemmene under bordet. Det var da ideen kom med å gjenreise den gamle gode venneklubben, men nå uten drikking. De kontaktet sin felles venn Joe Perry (Aerosmith) som også tente på ideen og sammen bestemte de seg å utgi et eget album for å hylle sine døde drikkevenner og at alle inntekter fra albumet skal uavkortet gå til hjelpeorganisasjonen MusiCares som bl.a. fokuserer på å hjelpe artisters med deres helse og velferd. For Alice Cooper som selv ende opp som alkoholiker på midten av 80-tallet og måtte ta grep og få hjelp er selvsagt dette også en god hjertesak. Spesielt når man ser dette i perspektiv med at mange fra den tidligere drikkeklubben døde av alkohol eller narkotikamisbruk.

Les også: Alice Cooper hyller sine døde drikkevenner

Bandets debutalbum som fikk tittel «Hollywood Vampires» ble utgitt i 2015 består av en rekke coverversjoner av kjente rockelåter. I tillegg deltar en rekke kjente gjesteartister som bl.a. Paul McCartney, Robby Krieger, Orianthi, Dave Grohl, Christopher Lee, Slash, Brian Johnson, Joe Walsh, Perry Farrell, og Zak Starkey. Albumet og påfølgende turnè ble en stor suksess. Nå har bandet vært i studio å produsert deres oppfølgingalbum som har fått albumtittel «Rise» og vil bli utgitt 21. juni 2019.

Albumcover Hollywood Vampires «Rise» som utgis 21. juni 2019

Her kan du høre albumets første singel «Who’s Laughing Now»

Låta ligger nå også på Rockman «Topp 20»

Dette er den komplette låtliste på albumet:

Bakside av albumcover til Hollywood Vampires «Rise»

Kunne du tenke deg Hollywood Vampires live i Norge?

Del dine kommentarer på Rockman facebook (her),

Eller i kommentarfeltet nedenfor