Connect with us

Musikk

Tysk avis: Rammstein publiserer nazi-video på YouTube

Published

on

Skjermdump fra Rammstein musikkvideo "Stripped" publisert på YouTube

Den tyske storavisen BILD omtaler nå gårsdagens Rammstein opplasting på YouTube av deres tidligere skandaleomtalte musikkvideo «Stripped» (Depeche Mode cover), 21 år etter at den ble utgitt, som resirkulering av tidligere skandale. Musikkvideoen forårsaket den gang bandets første store skandale.

Her er den skandaleomtalte musikkvideoen til låta «Stripped» som nettopp er lastet opp på YouTube:

I musikkvideoen «Stripped» som ble produsert i 1998 brukte Rammstein videosekvenser fra Leni Riefenstahls film «Festival of Nations» – et NS-propagandaarbeid om sommeren OL 1936 i Berlin.

På grunn av den nazistiske estetikken som ble brukt, mente mange kritikere at bandet den gang befant seg i det Høyreekstremisme hjørnet, noe som bandet den gang og senere har tatt sterk avstand fra.

Videoen for «Stripped» ble forvist i 1998 av MTV etter bare en uke på TVen.

Videoen har ikke vært tilgjengelig på bandets offisielle YouTube-konto før nå! Samtidig som bandet publiserte videoen lastet bandet også opp en «official making of Stripped» video der bandet bl.a. snakker om bl.a. bakgrunn og produksjonen av den skandaleomtalte videoen.

Rammstein sanger Til Lindemann sier blant annet:

«Jeg liker fortsatt videoen i dag. På den tiden ble alle gale. Det var kunstnere fra utlandet som ønsket å skyte oss. Om vi ville gjort det samme igjen i dag, er et åpent spørsmål.»

Les også: Her er tidenes feteste coverlåter

Avisen BILD stiller spørsmål i sin omtale om hvorfor Rammstein nå velger å publisere denne videoen, at det tilsynelatende 21 år etter skandalen nå er et middel for å fremme et nytt album.

I slutten av mars publiserte Rammstein musikkvideoen for den første nye singelen «Deutschland «

Bandet fikk hard kritikk, bl.a. for bruken av konsentrasjonsleir scener og at dette ble brukt som det de mente var salgsfremmende tiltak. Nytt Rammstein studioalbum slippes 17. mai 2019

Norgesaktuelle Rammstein er i tillegg til sterk musikk og vannvittige liveshow kjent for å sjokkere og overraske. Det er utvilsomt mange elementer rundt bandet som trigger en stor bredde blant publikum. Interressen for Rammstein er enorm, noe bl.a. den vannvittige interressen for den kommende Norgeskonserten på Ullevål Stadion er et klart bevis på. Forhåndsalget til Rammsteinkonserten tok som vi har skrevet om tidligere fullstendig av og alle billetter ble revet vekk etter få minutter.

Konserten blir gjennomført på Ullevål Stadion 18. august 2019 og vil utvilsomt bli noe av det feteste konsertpublikumet her hjemme i Norge vil få oppleve i år. Så kanskje ikke så rart at billettsalget gikk unna i rekordfart. Det tyske rockebandet Rammstein kommer til å stille med et vannvittig spektakulært sceneshow, iflg. arrangøren råere enn noen sinne.

Jeg har jobbet med konserter i Norge siden 80-tallet og kan med sikkerhet si at dette kommer til å bli en av de største sceneproduksjonene som noen gang har kommet til landet. Over 60 lastebiler med utstyr og 200 mennesker vil være i Rammstein-følget for å få på plass dette showet.

Sier Terje Haakonsen, Produksjonssjef i UpStage

Ny mulighet til å vinne Rammstein konsertbilletter

– Ja, det er sant – Det er bare å glede seg! Snart får du en ny mulighet eksklusivt her på Rockman, til å vinne Rammstein konsertbilletter til den allerede utsolgte konserten på Ullevål Stadion 18. august 2019.

Spre gjerne gleden om den kommende konkurransen videre til dine venner i kommentarfeltet på Rockman facebook tilhengerside (her) – Det kan kanskje vise seg å være lurt?

Når kommer konkurransen? Følg med i tiden fremover.. Plutselig skjer det!