Connect with us

Musikk

Ekstremvær: Festival måtte avlyse Judas Priest, Tool, The Cult, Black Label Society mfl.- Se videoklipp!

Published

on

Skjermdump fra klipp sosiale medier nedenfor

Den amerikanske rockefestivalen Epicenter Festival som ble gjennomført i helgen (10 – 12. mai), måtte avlyse alle konserter fredag 11. mai på grunn av ekstremværet som rammet festivalen.

Epicenter Festivalen som gjennomføres ved Rockingham Speedway arena i Sør-California ble første gang arrangert i 2009, og har siden vokst til å bli en gigantisk rockefestival.

I år ble det forventet ca. 90 000 besøkende i løpet av festivaldagene.

Slik var årets festivalplakat og linup:

Festivalen har i et tidligere intervju med ThePilot.com fortalt at festivalen alene vil generere ca. 40 millioner dollar (ca. NOK 350 000 000,-) i merinntekter for regionen. Festivalcampen vil ha ca. 15 000 overnattingsgjester i tillegg til fullbooket hoteller i nærområdet som består av ca. 2 500 hotelrom.

Under fredagen i det Black Label Society står på scenen rammes festivalen av et voldsomt ekstremvær som til slutt gjør at arrangøren ikke har noen annen mulighet enn å stoppe konserten, evakuerer publikum, og avlyse alt som står på programmet resten av dagen og kvelden. Blant annet konserten til Tool, The Cult og Judas Priest. Her ser du klipp der Black Label Society må stoppe konserten

Tool-gitarist Adam Jones publiserte dette filmklippet på sin Instagram:

Festivalarrangøren informerte og advarte publikum fortløpende via sosiale medier. Til slutt hadde de ingen annen mulighet enn bl.a. av sikkerhetsmessige årsaker å avlyse hele festivaldagen:

De ca. 15 000 campere ble rammet hardt av ekstremværet som herjet telt og utstyr. Mens stormen herjet området ble alle oppfordret av arrangør og politiet til å søke tilflukt i bilene.

Her ser du klipp mens stormen herjer festivalcampen

Hva er DIN verste festivalvær opplevelse?

Del dine opplevelser og gjerne evt. bilder i kommentarfeltet på Rockman facebook (her)