Connect with us

Musikk

Utsolgt: Oslofestival solgte 24 000 dagsbilletter på rekordtid

Published

on

Pressebilde - OverOslo

Festivalsommeren nærmer seg med stormskritt, og fra Grefsenkollen kan festivalledelsen i OverOslo fortelle at alle de 24.000 billettene til festivalen i juni er revet bort.

OverOslo-festivalen arrangeres for niende gang i perioden 19 – 22.juni.

Festivalen har i år utvidet til 6000 gjester på hver av de fire festivaldagene og melder nå i egen pressemelding at billettene har solgt raskere enn noen gang tidligere; – Torsdag 20.juni, som ble lagt ut i starten av oktober, solgte ut på bare tre timer.

Det var det villeste billettsalget vi har sett hittil, sier festivalsjef Lars Fosdahl.

Han regner med det er bookingen av Toto som er den største grunnen til det og sier at Toto sin renessanse som band treffer kjernen av OverOslo. Musikk for flere aldersgrupper, musikk som forener unge og eldre fans.

Amerikanske TOTO til tross; OverOslo er iflg. festivalsjefen tro mot sin norske profil.

– Vi har nesten 70 prosent norskandel. Norske artister selger gledelig bra og vi føler det er vårt ansvar å forsterke og løfte frem etablerte og nye artister.

Han utdyper videre festivalens talentsatsing GNIST viser frem morgendagens potensielle headlinere. DAGNY deltok på dette i 2012, nå står hun på hovedscenen som en naturlig attraksjon. Sånne historier er det morsomt å være med på å skape sier Fosdahl.

Festivalen er også stolte av en dameandel på nesten 40 prosent. Greni på hjemmebane Festivaldagene onsdag og lørdag, domineres av en rekke med skandinaviske artister og toppes av Sondre Justad og Klovner i Kamp. Dagene ble utsolgt tidligere i vinter. Den siste dagen med ledige billetter, fredagen, ble utsolgt i denne helgen. Den dagen bringer tre tøffe damer fra USA på besøk, Lissie, Beth Hart og ikke minst Chrissie Hynde med sitt Pretenders. Og så avsluttes dagen med plateaktuelle Bigbang som lover et heidundrende liveshow.

– Det blir «Welcome To The Mountain» og en ren hjemmebane for Bigbang. Øystein Greni har flyttet til Grefsen så han kan se ned på hagen sin fra scenen, sier festivalsjef Fosdahl.

Han forklarer OverOslos suksess med langsiktighet og fokus på å bygge stein på stein og påpeker på at den store x-faktoren er arenaen.

«Den er helt rå med et flott amfi og en fantastisk utsikt over Oslo. Byen møter Marka hos oss. Samtidig bruker vi betydelig med tid og ressurser på å gjøre OverOslo til et fyrtårn hva gjelder publikumsservice og komfort. Vi har køallergi. Våre mange frivillige er helt supre og kommer tilbake år etter år. Dette merker publikum, som heldigvis også kommer tilbake år», sier festivalsjefen, og innrømmer at han allerede har begynt å tenke 2020;

Vi har tiårsjubileum neste år, og det må markeres. Vi gleder oss til å finne på noe spennende! OverOslo arrangeres på Grefsenkollen 19 – 22 juni.

Årets OverOslo line-up; Onsdag 19.juni: Sondre Justad, Laleh, Lewis Capaldi, Thomas Dybdahl, No 4, Kristian Kristiansen, Fieh Torsdag 20.juni: Toto, Proclaimers, Mannfred Mann, Ida Jenshus, Lava, Hovedøen Social Club Fredag 21. juni: Bigbang, The Pretenders, Boney M, Beth Hart, Amund Maarud & Lucky Lips, Lissie, Eggum&Sivertsen Lørdag 22.juni: Klovner i Kamp, Turbonegro, Dagny, Lemaitre, Fagernes Yacht Club, Kakkmaddafakka, Anna Of The North

Hva er Norges beste festival 2019?

Skriv navn på festival i kommentarfeltet på Rockman facebookside (her)