Connect with us

Musikk

Alice Cooper hyller sine døde drikkevenner!

Published

on

foto: Knut Eirik Myhre, Rockman

Tidlig på 70-tallet hang Alice Cooper og en lang rekke med rockeartister og deres groupies på Rainbow Bar & Grill. Stedet ligger på Sunset Strip, West Hollywood i California rett ved siden av den legendariske nattklubben The Roxy Theatre med sin unike intimscene der rockegjengen fra Rainbow Bar forflyttet seg over til i de sene nattestimer.

Det var nettopp her ved disse to stedene at Alice Cooper festet og drakk sammen med sine gode artistvenner som bl.a. John Lennon (The Beatles), Jim Morrison (The Doors), Keith Moon (The Who), Jimi Hendrix, Mark Bolan (T Rex) og Harry Nilsson (singer-songwriter), alle nå døde.

På et eller annet tidspunkt på 70-tallet fikk man ideen om å etablere klubben The Hollywood Vampires. For å bli medlem i klubben var det en enkel og grei regel, og drikke alle de andre medlemmene under bordet. På veggen i Rainbow Bar & Grill står det fortsatt en plakat på veggen som stammer fra klubbtiden (bilde til høyre).

Både Rainbow Bar & Grill og drikkeklubben Hollywood Vampires (bilde over) var iflg. Alice Cooper først og fremst et fristed for å slappe av og ikke snakke musikk. Livet ellers besto stort sett av musikk døgnet rundt. Her fikk de dyrket sitt vennskap med nedsunkne skuldre og koble av sammen med gode venner. Skulle gjerne vært med i den klubben gitt!

Alice Cooper, Johnny Depp og Joe Perry gjenreiser Hollywood Vampires


(foto: Kyler Clark)

For ca. to år siden delte Alice Cooper sine minner fra tiden med Hollywood Vampires til sin gode venn Johnny Depp (bilde over). Det var da ideen kom med å gjenreise den gamle gode venneklubben, men nå uten drikking. De kontaktet sin felles venn Joe Perry (Aerosmith) som også tente på ideen og sammen bestemte de seg å utgi et eget album for å hylle sine døde drikkevenner og at alle inntekter fra albumet skal uavkortet gå til hjelpeorganisasjonen MusiCares som bl.a. fokuserer på å hjelpe artisters med deres helse og velferd. For Alice Cooper som selv ende opp som alkoholiker på midten av 80-tallet og måtte ta grep og få hjelp er selvsagt dette også en god hjertesak. Spesielt når man ser dette i perspektiv med at mange fra den tidligere drikkeklubben døde av alkohol eller narkotikamisbruk.

(foto: Kyler Clark)

Men en slik god sak i ermet begynte virkelig snøballen og rulle der dette nå har endt opp med at en imponerende lang rekke fantastiske artister som nå ønsker å bidra på albumet. Artister som Sir Paul McCartney (bilde over), Bob Ezrin, Perry Farrell (Jane`s Addiction),  Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), Brian Johnson (AC/DC), Robby Krieger (The Doors), Slash, Joe Walsh (The Eagles) og Duff McKagan (Guns N`Roses). Albumet «Hollywood Vampires» inneholder spennende coverversjoner av mange kjente legendariske rockelåter. Albumet inneholder også to originale låter ( Raise The Dead og My Dead Drunk Friends) som omhandler historien om Hollywood Vampires. Albumet slippes 11. september 2015:

Låtinnhold:

01. The Last Vampire
02. Raise The Dead
03. My Generation
04. Whole Lotta Love
05. I Got A Line
06. Five To One/Break On Through
07. One/Jump Into The Fire
08. Come And Get It
09. Jeepster
10. Cold Turkey
11. Manic Depression
12. Itchycoo Park
13. School’s Out/Another Brick In The Wall Pt. 2
14. Dead Drunk Friends

Her kan du forhåndslytte på følgende låter:

My generation

Whole Lotta Love

I Gotta Line On You

School`s Out/ Another Brick In The Wall pt. 2

My Dead Drunk Friends

Hva synes du om det nye albumet?

Del din musikkglede i kommentarfeltet nedenfor eller på Rockmans facebook tilhengerside >