Connect with us

Musikk

Nå starter «raset» av avlysninger for norske festivaler – Øyafestivalen 2021 avlyst

Published

on

Photo credit: Brandon Hoogenboom / unsplash.com/@bhoogenboom

Som ventet, nå når det nærmere seg festivalsommeren 2021 og datoer for planlagte arrangementer, så kommer avlysningene på «løpende bånd», dessverre. For oss musikkelskere så er selvsagt dette en formidabel nedtur. At dette ville komme er ingen overraskelse. Utfordringen for både store og små festivalarrangører er at myndighetene ikke kan være mer langsiktige og tydelige i sine anbefalinger slik at disse kan få tatt sine valg om avlysning, og samtidig sikre økonomisk støtte på et tidlig tidspunkt. At dette ikke skjer vitner bare om at bl.a. kulturdepartementet mangler fullstendig forståelse for hvordan en festival fungerer og arrangeres. Ikke minst i forhold til booking av internasjonale artister, spesielt headlinere. Det er jo mer eller mindre umulig å avvente en slik type booking til kun få måneder i forveien. Slike avtaler skjer normalt år i forveien.

Eller om at et eventuelt «koronapass» med QR-kode skal kunne bidra til å fylle en stadion med publikummere i sommer er jo også talt usannsynlig. Kanskje for festivalsommeren 2022.

I dag har Øyafestivalen måtte ta den tunge men forventede avgjørelsen om at årets arrangement som etter planen skulle blitt gjennomført 10 – 14. august nå bekreftes avlyst:

Tidligere har by:larmInferno Metal Festival og Tons Of Rock og Jærnåttå bekrefter avlysning av årets arrangement. Trykk her for full oversikt om norske festivaler 2021

Les også: Tons Of Rock 2021 avlyst – Iron Maiden bekreftet til 2022

Internasjonalt er stort sett alt av festivaler for festivalsommeren 2021 nå avlyst.

England og USA kan bli blant unntaket. Den engelske avisen Daily Mail meldte for få dager siden at sosial distansering skal avsluttes i England f.o.m. 21. juni, og at målsetningen er full gjenåpning for bl.a. livekonserter både innendørs og utendørs. Folk trenger da ikke lenger å holde seg til «en meter pluss» mens de er innendørs, og planen er å la alle restauranter, puber, teatre og kinoer endelig gjenåpne med full kapasitet.

Les også: Mot full gjenåpning uten sosial distansering i England

Har kan du holde deg oppdatert på alle internasjonale rockefestivaler

Her kan du holde deg oppdatert på alle norske festivaler

Del gjerne dine reaksjoner om dagens nyhet og festivalsommeren 2021

Gi oss gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet på Rockman facebookside