Connect with us

Musikk

Vreid «Wild North West» årets beste norske album? – Utvilsomt den feteste utgivelsen så langt i år!

Published

on

Photo credit: Remi_Juliebo

Med «Wild North West» er metalbandet Vreid tilbake til der det hele startet. Til røttene, mystikken, naturen og mørket. ­­­­­­­­Til stedet hvor de dyrket frem sin særegne sound før de senere erobret verden med sin «Sognametal»Vreid høster nå strålende mottakelse verden over. Torsdag 29. april inviterte bandet til internasjonal visning av sin helaftens film. Fredag 30. april slapp de sitt siste meget sterke album og med et fantastisk fett albumcover.


«Wild North West»
 er Vreid sitt niende album. Et konseptuelt mesterverk, som ble sluppet sammen med en helaftens film laget for det store lerretet.

Her kan du se deres offisielle musikkvideoer til det nye albumet:

Albumet inneholder låtene:

1. «Wild North West», 2. «Wolvest At Sea», 3. «The Morning Red», 4. «Shadows Of Aura», 5. «Spikes Of God», 6. «Dazed And Reduzed», 7. «Into The Mountains» og 8. «Shadowland».

Her kan du høre albumet in sin helhet


Når Vreid ikke kunne turnere verden rundt, inviterte de verden til Sogndal. Det er sagt at bandet sto for fjorårets mest spektakulære streaming-konsert. Fra Sognefjellet og med konserten “Into the Mountains of Sognametal” spilte de for over 140 000 publikummere fra mer enn 40 land. Som i et postkort av Theodor Kittelsen leverte de norgesreklame ingen visit-selskap kan måle seg med. Det hele tonesatt av deres musikalske univers på hjemmebane. Og fansen elsket det. 

Vreid definerer et nytt nivå av kommunikasjon med sine fans når de nå slipper film til det nye albumet. Gjennom åtte kapitler blir vi med på en reise dypt inn i fjellet, til et mørkt sted der grensene mellom virkelighet og fantasi viskes ut, og hvor døden konstant lurer bak. Vakre fjell, dype fjorder, et nedlagt sanatorium og en av landets eldste stavkirker. Kulissene kunne ikke vært sterkere og mer treffende for Vreid og deres historiefortelling. 

Vreid oppsto i 2004 som en fortsettelse av Windir og det tragiske tapet av Terje ‘Valfar’ Bakken.

– «Wild North West er historien om livet i seg selv og dets evige skygge: døden. Historien bygger rundt universet til vår fiktive karakter E, men den er nok like mye inspirert av mitt eget liv, VREID sitt liv og de hendelser som har inspirert meg gjennom årene. Om det er en sann historie eller fiksjon? Jeg må si begge deler, og noen ganger er det vanskelig å se forskjellen», sier grunnlegger og bassist Jarle Hváll Kvåle og legger til:  – Wild North West er det mest ekstreme og intense arbeidet vi har gjort som band til nå.  Vi går i selve dypet av Vreid sitt DNA, og viser kombinasjonen av alt som har gjort oss til de vi er i dag og som utgjør ånden til Sognametal. 

Fra venstre: Jørn «Steingrim» Holen (trommer), Jarle «Hváll» Kvåle (bass), Stian «Strom» Bakketeig (gitar) og Sture Dingsøyr (vokal, gitar)

Vreid er utvilsomt blant norsk rock aller viktigste band, og det varmer langt inn i det dypeste rockehjertet når det slippes slike konseptalbum. Ikke rart man blir stolt av å være «rockenorsk».

Her finner du Vreid sin offisielle nettside.

Sjekk gjerne ut mer spennende norsk rock via vår spennende guide der vi samler alle norske aktive rockeband som du finner ved å trykke her – Så langt over formidable 500 band!

Hva synes om Vreid sitt siste album?

Favorittlåter? Sett filmen?

Gi oss din tilbakemelding i kommentarfeltet på Rockman facebookside