Connect with us

Musikk

Roskilde festivalen fortviler over manglende svar fra myndighetene – Mister troen på årets festival

Published

on

Foto: skjermdump av YouTube video "Roskilde Festival 2016 aftermovie" nedenfor

Nå når det nærmer seg datoer for gjennomføring av de ulike musikkfestivaler både her hjemme og internasjonalt så kommer også avlysningene «på løpende bånd». At vi foreløpig her i Norge ikke har fått flere avlysninger enn by:larm, Inferno Metal Festival og sist Tons Of Rock er bare «seigpining» for arrangørene. Her handler det mer om timingen på å avlyse for å sikre økonomisk støtte enn realiteten for å kunne gjennomføre arrangementet. Man trenger ikke å være «rakettforsker» for å forstå at det ikke lar seg gjøre, av smittevernhensyn» å gjennomføre store arrangementer under årets festivalsommer. Og det er nettopp dette som den danske legendariske Roskilde Festivalen nå fortviler over, at danske myndigheter ikke kan gi arrangørene et klart svar. Dersom festivaler selv velger å avlyse før myndighetene har lagt sine føringer, så kan man fort risikere å havne i en situasjon der man bl.a. faller utenfor økonomiske støtteordninger og på den måten risikere store økonomiske utfordringer. I forbindelse med den uholdbare og usikre situasjonen har Roskilde festivalen nå publisert et åpen brev der de forklarer sin fortvilelse:

«Vår tro på å kunne gjennomføre en Roskilde Festival i sommer er i ferd med å smuldre. Vi trenger et rett svar fra myndighetene nå. Våren er i lufta, corona har ikke forsvunnet, og det er ikke før nå kulturlivet sakte er i ferd med å gjenåpnes. Vi skylder tusenvis av engasjerte mennesker rundt oss et rett svar om sommerens festival. Frivillige, billettholdere, kunstnere, leverandører spør oss om vi virkelig tror på det selv. Enten vi skal eller har lov til å samle 130 000 festivalfans i slutten av juni? Det er kun myndighetene som avgjør om det er trygt å gjennomføre en Roskilde Festival i år. Vi venter fortsatt på en avklaring om dette. Så vi kan ikke svare på disse spørsmålene. Kulturdepartementet i Danmark har bedt en gruppe eksperter om å samles og komme med anbefalinger. Gruppen har nettopp overlevert sine anbefalinger til myndighetene. Basert på anbefalingene synes vi det er veldig vanskelig å tro at det er realistisk å gjennomføre festivaler i Danmark før slutten av sommeren. Vi ser ingen annen konklusjon enn at det fortsatt vil være begrensninger. Begrensninger som betyr at det ikke er mulig å gjennomføre en Roskilde Festival. Det er så uutholdelig. Men det er der vi har havnet. Vi deler bekymringene våre med de andre festivalarrangørene i landet. Sammen med bransjeforeningen Dansk Live appellerer vi sterkt til myndighetene om en rett melding om de store begivenhetene»

«Vi har alle ventet lenge nok. Vi kan ikke vente lenger. Vi – og alle dere som er involvert i det danske festivallivet – trenger litt sikkerhet nå»

Les mer på Roskilde festivalens offisielle nettside

Les også: Det øker på – flere internasjonale festivaler avlyser

Her kan du sjekke ut status for internasjonale rockefestivaler 2021

Her kan du sjekke ut status for våre norske musikkfestivaler 2021

Som vi skrev om allerede i mars, så er det bare å glemme hele festivalsommeren 2021. Snu heller årets skuffende festival og konsertår til et positive fokus mot 2022 som garantert kommer til å bli det feteste og mest fantastiske konsertår og festivalsommer noen sinne.

Les også: Gled dere – 2022 blir tidenes feteste konsert og festivalår

Når det gjelder sistnevnte, så har vi allerede fått mange spennende bekreftelser på dette som bl.a. Iron Maiden til Tons Of Rock 2022, Guns N`Roses til Stavanger 2022Judas Priest til Stavanger 2022Accept til Oslo 2022 og ikke minst Rammstein til Oslo 2022.

Mens vi venter på festival og konsertåret 2022…..

Hva er din(e) råeste konsertopplevelse(r)…noen sinne?

Skriv i kommentarfeltet og del gjerne (om du har) også bilder og filmklipp på Rockman facebook