Connect with us

Musikk

Gled dere! 2022 blir tidenes feteste konsertår og festivalsommer

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no - Slash på Odderøya, Kristiansand

Det er bare å innstille seg på det med en gang. Glem hele festivalsommeren 2021. Snu heller årets skuffende festival og konsertår til et positive fokus mot 2022 som garantert kommer til å bli det feteste og mest fantastiske konsertår og festivalsommer noen sinne.

Gårsdagens (forventede) nyhet om at årets Sweden Rock Festival er blitt avlyst var den definitive «spikeren i festivalkista» for festivalsommeren 2021. Man trenger ikke å være «rakettforsker» for å forstå at det nå fremover vil komme et «ras» av avlysninger fra våre norske festivaler når det nærmere seg de planlagte arrangementsdatoer. Internasjonalt så har den ene store festivalarrangør etter den andre nå avlyst. At vi foreløpig her i Norge ikke har fått flere avlysninger enn by:larm og Inferno Metal Festival er bare «seigpining». Her handler det mer om timingen på å avlyse for å sikre økonomisk støtte enn realiteten for å kunne gjennomføre arrangementet.

Et annet eksempel på at man kan glemme store konsertarrangementer er den forventede bekreftelsen som kom i forrige uke om at Rammstein sin gigantiske konsert som kunne blitt tidenes feteste konsertopplevelse i år på Leangen Travbane i Trondheim 25. juni, blir avlyst og flyttet til 2022. Den gode nyheten er at det blir ny konsert på Bjerke Travbane i Oslo den 24. juli 2022 og de som har billett til Trondheim, vil få nye billetter til showet i Oslo. 

Slik vi bedømmer så er det kun når befolkningen er vaksinert at man kan begynne å tenke «normal» gjennomføring av store konserter og festivaler. Siste vaksinescenario er iflg. VG som viser til informasjon fra FHI er at alle personer i Norge over 18 år vi få sin første vaksinedose innen midten av juli. Det forutsetter tilgang av estimerte antall vaksinedoser. At man (om all vaksinering går som planlagt) umiddelbart står klar til å åpne opp for store festivaler og konserter er høyst utvilsomt. Det beste man vel kan håpe på er noen nedskalerte smitteverntilpassede arrangementer i løpet av sensommeren/ høsten. Så igjen…. Nå er det bare å rette gledens fokus mot 2022 som garantert kommer til å bli det feteste konsertåret og festivalsommeren noen sinne.

La oss «varme opp» til konsert og festivalåret 2022 med bl.a. fantastiske eksempler nedenfor på herlige allsang fra publikum. Det er jo slik vi vil ha det. Det er jo dette vi savner!

Som bl.a. Volbeat

Som bl.a. Iron Maiden

Som bl.a. Rammstein

Som bl.a. AC/DC

Som bl.a. Metallica

Som bl.a. Black Sabbath (Ozzy skal jo som kjent «på veien igjen»)

Har kan du holde deg oppdatert på alle internasjonale rockefestivaler

Her kan du holde deg oppdatert på alle norske festivaler

Hvilke konserter og/ eller festivaler gleder du deg aller mest til i 2022?

Bidra gjerne også med tips oss om fete publikum «allsang» konsertvideoer som kan skape god stemning «mens vi venter». Gi oss dine kommentarer og del egne eller link til konsertvideoer på YouTube med god stemning på Rockman facebook tilhengerside