Connect with us

Musikk

Ny stor rockefestival avlyser 2021

Published

on

Photo: Greenfield Festival official photo - www.greenfieldfestival.ch/de

Den sveitsiske rockefestivalen Greenfield Festival som arrangeres årlig i utkanten av den sveitsiske byen Interlaken, har nå besluttet å avlyse årets festival.

«Akkurat da vi så et lys i enden av tunnelen, så ble dette flyttet lenger unna enn det allerede var. Situasjonen rundt Covid-19 blir ganske enkelt ikke rask nok under kontroll internasjonalt, og spesielt ikke i Sveits. Siden vi ikke vet om store arrangementer i det hele tatt vil kunne bli tillatt, så mangler vi rett og slett planleggingssikkerhet. Vi vet ikke hvilke regler som må følges, hvilken kapasitet som er tillatt og hvilke tiltak vi må integrere. Av denne grunn vil vi utsette festivalen vår fra 3. – 5. juni 2021 til 9. – 11. juni 2022»

Festivalen hadde følgende spennende linup til årets arrangement:

Billettene fra Greenfield Festival 2021 er gyldige i 2022.

Arrangørene av Greenfield Festival har dermed kommet frem til den samme tunge beslutning om å måtte avlyse årets arrangement på lik linje som: Rock In RioDownloadGraspop Metal MeetingHellfestCoachellaGlastonbury Festival og SWR Barroselas Metalfest

Les også: Rock In Rio 2021 er avlyst

Les også: Download 2021 er avlyst

Les også: Festivalen Graspop Metal Meeting 2021 avlyses

Les også: Inferno Metal Festival 2021 er avlyst

Les også: Hellfest 2021 er offisielt avlyst

Les også: Gigantfestivalen Coachella avlyser

Les også: Aerosmith & Rival Sons avlyser årets felles Europaturne

Les også: Glastonbury Festival 2021 er avlyst

Guvernøren i Texas Greg Abbot har derimot tatt en helt annen beslutning og kunngjort med virkning fra 10. mars 2021 at alle virksomheter i Texas får lov til å åpne med full kapasitet uten noe som helst begrensninger. Nyheten har skapt «hakeslepp» og stor skepsis hos mange betyr at delstaten Texas og Mississippi øker den tillatte kapasiteten til alle virksomheter og anlegg i statene til 100%. Dette betyr at sosiale sammenkomster, inkludert idrettsstadioner, konserthaller og andre store arenaer, vil være tillatt i Texas og Mississippi uten noen begrensninger.

Les også: Nå er det fritt frem for alle store konsertarrangementer i Texas

Den franske regjeringens har valgt en annen strategi som kanskje også kan bli aktuelt for norske arrangementer. De har besluttet at sommerarrangementer i Frankrike vil få lov til å kunne gjennomføres – men med en grense på 5000 mennesker

Sjekket våre festivalguider for mer oppdatert info?

Trykk her for vår guide over norske musikkfestivaler

Trykk her for vår guide over internasjonale rockefestivaler

Hva var din aller siste konsertopplevelse?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside