Connect with us

Musikk

Derfor er Tony Harnell (tidl. TNT) en av de ledende vokalister – Hør hans nydelige cover av Judas Priest

Published

on

Pressebilde Tony Harnell 2021

Tidligere og grunnleggende TNT vokalist Tony Harnell har nettopp sluppet en fantastisk coverversjon av den nydelige Judas Priest låta «Before The Dawn». I forbindelse med låtslippet fremhever Harnell hvor sterk innvirkning Judas Priest vokalist Rob Halford hadde på hans beslutning om å gjøre musikk til hans liv. Når du hører Harnells tolkning av «Before The Dawn» nedenfor, og hører hans fantastiske vokal, så blir vi samtidig minnet om hvorfor han er en av de ledende vokalister blant dagens rockeartister. For en fantastisk stemme!

Hør bare selv:

Harnell utdyper bl.a. følgende om sitt forhold Judas Priest:

«Det er egentlig ingen måte å sette ord på hvilken innvirkning Rob Halford hadde på meg og min beslutning om å gjøre musikk til mitt liv, men jeg skal prøve. Det hele startet da min ungdomsskole kompis Ed Gotti ga meg mitt første prestealbum «Stained Class» i 1978 da jeg var bare 15 år gammel. «Det blåste hodet mitt fra hverandre». Jeg lyttet til den hver dag, flere ganger om dagen, det var min lydbibel det året. Selvfølgelig gikk jeg umiddelbart til platebutikken og fant «Sin After Sin», «Sad Wings» og «Rocka Rolla». Jeg falt ganske hardt for «Sad Wings» også. Og jeg var den første i køen som kjøpte «Hell Bent For Leather» da det kom ut senere samme år, Jeg spilte bokstavelig talt 8-sporet i hjel i min første bil da jeg bare var 16. Det som alltid slo meg ved Rob var hans allsidighet. Alle fargene og teksturene i stemmen hans, bruken av forskjellige toner fra vakker til brutal og hans evne til å formidle så mange følelser i en enkelt setning. Og selvfølgelig hans overmenneskelige rekkevidde og rene uttrykte stratosfæriske notater«

«Jeg surfet nesten hver morgen og lyttet til disse albumene til og fra stranden og sang fullstendig og finpusset håndverket mitt, men jeg visste ikke dette på den tiden. Jeg trente bokstavelig talt stemmen min uten å tenke at det var det jeg gjorde. Jeg var bare i en musikalsk transe. Ved siden av surfing var det alt jeg brydde meg om, og alt jeg tenkte på og Judas Priest kjørte min besettelse.
Midt i all denne tunge musikken var det denne vakre sangen «Before the Dawn». Jeg elsket bare å synge så mye til det. Jeg fremførte den i historiefortelleren min på turné i Norge i september 2019, og det gikk så bra at jeg på et tidspunkt skjønte at jeg ville spille inn den. Så her er det. Med helt nydelige gitarer fra Hans Petter Vik Sæther og fantastisk miks av Ronny Wikmark«

Låta er foreløpig ikke tilgjengelig på Spotify. Men så snart den er lagt ut vil den selvsagt umiddelbart bli lagt til vår spennende spilleliste «All Times Best Coversongs» som stadig oppdateres der vi samler alle de feste coverversjoner, bl.a. etter tips fra våre lesere.

Trykk her for å følge spillelisten på Spotify

Trykk her for å følge Rockman på Spotify

Tidligere TNT vokalist Tony Harnell har som kjent vært «ut og inn» av bandet av ulike årsaker de senere årene. Først som grunnleggende medlem i perioden 1984 – 1992, videre i periodene 1996 – 2006, 2012, 2013 – 2015. og 2016 – 2017. TNT hentet inn dagens vokalist, spanske Baol Bardot Bulsara i forbindelse med at bandet åpnet for Scorpions i Oslo Spektrum 22. november 2017. I forkant av konserten ble det spekulert stort over hvem som skulle overta som TNT-vokalist etter at det ble kjent at Tony Harnell nok en gang forlater bandet etter uenighet og splittelse i bandet.

Les også: Uenighet og splittelse i TNT – Harnell forlater bandet

Les også: Her synger den nye TNT vokalisten «10 000 lovers» live for første gang

Ønsker du deg Tony Harnell tilbake til TNT?

Gi oss dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside