Connect with us

Musikkomtaler

Kraftpakke fra Ten Years After

Published

on

Leo Lyons (68) under Notodden Blues Festival 2012

Sent fredag kveld gikk legendariske Ten Years After (UK) på scenen (Hovigs Hangar) under årets Notodden Blues Festival, og som vanlig når man ser frem til å oppleve gamle helter fra 60/70-tallet er det en blanding av både gru og glede. Vil «gutta» levere de geniale historiske musikalske varene som jo dette fantastiske bluesrock bandet ble kjent for på 60/70-tallet?, eller blir det en skuffende nedtur med «utgått på dato artister» som da i tillegg ikke har med seg sin legendariske gitarist Alvin Lee?

Undertegnedes «nervøsitet» ble «avvepnet» og Alvin Lee var glemt allerede etter første gitarriff fra deres nye gitarist Joe Gooch (35).

Wahooo……………………..!!!

Men det som imponerte og gledet aller mest var at «gamlegutta» Leo Lyons, bass (68), Chick Churchill, piano/keyboard (66) og Ric Lee, trommer (66) spilte med enorm spilleglede, et fantastisk trøkk og superenergi. Man kunne faktisk der og da (tror jeg) like gjerne vært på en av deres konserter slik det låt på 70-tallet. Kanskje t.o.m. slik det var når bandet opptrådde under deres legendariske konserter under Woodstockfestivalen i 1969 og Isle Of Wight Festival i 1970.

Samtlige i bandet hadde hver sin runde med knallsterke solopartier og «hamret løs» på både bass, gitarstrenger, trommeskinn og tangenter til stor jubel fra et superengasjert publikum. Vi fikk servert en «supersetlist-pakke» fra deres legendariske låter, der i blant  en genial versjon av den unike låta «I Can`t Keep From Crying», kjent fra deres konsert under Isle Of Wight Festival i 1970 og som ble fremført nærmest som en hyllest til 70-tallsmusikken og Alvin Lee. La oss håpe at Ten Years After går i studio og produserer et nytt studioalbum. Det er utvilsomt sterkt ønsket.

Continue Reading
Advertisement