Connect with us

Musikk

Zakk Wylde om Pantera turnèen: – «Dette er en hyllest til musikken skapt av bandets klassiske linup»

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no - Zakk Wylde/ Black Label Society på Norway Rock Festival

I et nytt intervju med Zakk Wylde som ble gjennomført av DannyWimmerPresents v/ Matt Pinfield og Jose Mangin, og som du kan se og høre nedenfor, sier bl.a. Wylde at han er «beyond honored» over å delta på den kommende Pantera-turneen. Samtidig er han raskt ute til å poengtere at den kommende turné er en hyllest til musikken skapt av bandets klassiske lineup.

Les også: Pantera bekrefter gjenforening og turnè for første gang på over 20 år

Wylde var nære venner med både «Dimebag» Darrell, som ble myrdet i 2004 mens han opptrådte på scenen under et show med bandet Damageplan i Columbus, Ohio, og Vinnie, som døde i 2018 av helsekomplikasjoner relatert til hjertesykdom. Før «Dimebag» Darrells drap spilte Wylde flere show med Damageplan for MTVs Headbangers Ball-turné og fremførte den andre gitarsoloen på bandets sang «Reborn».

Les også: Zakk Wylde og Charlie Benante fyller inn for brødrene «Vinnie Paul» og «Dimebag»

Wylde sier videre i intervjuet bl.a. (første skrevet av Blabbermouth, så oversatt til norsk av Rockman.no) – «Da Vinnie fortsatt levde, da karene alle snakket om å gjøre det, sa jeg alltid til dem, jeg sa: «Selvfølgelig ville jeg… Hvis du spurte meg, hvorfor ville jeg ikke gjort det? Jeg skal hedre Dime. Det kan være som at Noel Redding og Mitch Mitchell spør Eric Clapton om han ville gå ut og hedre Jimi Hendrix og Eric som spiller Jimis ting og synger Jimis sanger, og de går ut som «Jimi Hendrix-feiringen.» Og han skal hedre kompisen sin og han skal spille sangene sine. Jeg synes det er en vakker ting. Det er som når vi gjør «Dimebash» (begivenheter til ære for Dimebag), så er det en feiring av Dimes storhet. Dette er en Pantera-feiring – det er hva det er … Du feirer Vinnie og Dimes storhet og du feirer alle «fjellene» som Pantera erobret og knuste.»

«Det er klart, det er ikke Pantera. Pantera er de fire gutta – det er Phil, Rex, Dime og Vinnie. Men det er akkurat som da Led Zeppeling gikk ut med Jason Bonham (sønn av avdøde Led Zeppelin trommeslager John Bonham) som spilte, det var fenomenalt.Det er en flott ting bare å høre dem spille den musikken igjen.»

Wylde la til: «Jeg er utrolig beæret over å være en del av det»

Slik var Pantera lineup:

Pantera som ble dannet på begynnelsen av 1980-tallet besto av Dimebag Darrell (gitar, backing vokal i perioden 1981 – 2003), Vinnie Paul (trommer i perioden 1981 – 2003), Rex Brown, bass, backing vokal i perioden 1982 – 2003, Philip Anselmo, lead vokal i perioden 1986 – 2003) og Terry Glaze (rhythm gitar, keyboards i perioden 1981 – 1986).

Les også: Se «ikke tidligere vist» Pantera egne hjemmevideoklipp

Slik blir 2023 Pantera turnè-lineup:

Charlie Benante (Anthrax) på trommer og Zakk Wylde (Black Label SocietyOzzy Osbourne) på gitar vil fylle inn for de avdøde brødrene «Vinnie Paul» og «Dimebag» sammen med Pantera`s gjenlevende medlemmer. Pantera`s 2023 lineup vil dermed bestå av Philip Anselmo (lead vokal), Terry Glaze (bass), Zakk Wylde (lead gitar) og Charlie Benante (trommer).

Nå når nyheten om Pantera turnè har blitt bekreftet for å headline en rekke store festivaler over hele Nord-Amerika og Europa samt arrangere egne headlinekonserter i 2023, gjør at vi nå også kan rette tankene om hvilken fete «drømme-setliste» vi ønsker å høre. Vi har derfor lagt ut ( trykk her ) en egen avstemmingsliste der du kan stemme frem dine Pantera favorittlåter.

Dette er Topp 20 lista….så langt:

Trykk her for å følge listen på Spotify

Trykk her for å følge Rockman på Spotify

PS! Listen over oppdateres fortløpende i forhold til pågående avstemmingen

Trykk her for å stemme frem dine Pantera favorittlåter

Del gjerne dine kommentarer

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook ( her )