Connect with us

Musikk

Pantera bekrefter gjenforening og turnè for første gang på over 20 år

Published

on

Foto: Utsnitt pressebilde Philip H. Anselmo and The Illegals + logo Pantera

20 år etter oppløsing, er Panteras gjenlevende medlemmer på vei til en langvarig gjenforeningsturné i 2023 og har iflg. Billboard signert med Artist Group International. Dennis Arfa og Peter Pappalardo vil være de ansvarlige agentene. «Vi er begeistret over å jobbe med et så ikonisk band og bringe musikken deres tilbake til fansen» sier Pappalardo.

Pantera er et av de mest suksessrike og innflytelsesrike bandene i heavy metal-historien, og kombinerer elementer av hardcore og thrash metal. Skapt av de avdøde brødre Vincent «Vinnie Paul» Abbott på trommer og «Dimebag» Darrell Abbott på gitar, slo Pantera gjennom etter utgivelsen av deres femte album «Cowboys from Hell» (1990), med den nye sangeren Phil Anselmo. Bandet som var aktive i perioden 1981 – 2003 utgav totalt 9. studioalbum og har inspirert en hel rockeverden og skapte historiske udødelig låter som bl.a. disse fete låtene:

Gitarduell: Unge Kayla Kent mot Zakk Wylde om Dimebag (Pantera) gitarsolo på «Walk»

De besto av Dimebag Darrell (gitar, backing vokal i perioden 1981 – 2003), Vinnie Paul (trommer i perioden 1981 – 2003), Rex Brown, bass, backing vokal i perioden 1982 – 2003, Philip Anselmo, lead vokal i perioden 1986 – 2003) og Terry Glaze (rhythm gitar, keyboards i perioden 1981 – 1986).

Les også: Se «ikke tidligere vist» Pantera egne hjemmevideoklipp

«Dimebag» Darrell (38) ble myrdet i 2004 mens han opptrådte på scenen under et show med bandet Damageplan i Columbus, Ohio, mens Vinnie (54) døde i 2018 av naturlige årsaker inkludert hjertesykdom. Det er uklart hvem som skal fylle inn for brødrene på turneen. I fjor fortalte Anselmo til podcaster Paolo Baron at han og bassist Rex Brown hadde diskutert en gjenforeningsturné i noen måneder, men ga ingen hint annet enn at Brown sa ettertrykkelig at et ryktet comeback med Black Label Societys Zakk Wylde på gitar vil ikke skje.

Les også: Se ex. Pantera vokalist tribute til avdøde Dimbag Darrell og Vinnie Paul

Pantera administreres av Scott McGhee fra 1 Degree Music Entertainment. Bandets juridiske representant er Nick Ferrara and Associates. Pantera er booket internasjonalt av Rod MacSweenITB. Foreløpig er da følgende Pantera lineup klar:

  • Philip Anselmo (lead vokal)
  • Rex Brown (bass)
  • ? (lead gitar)
  • ? ((rhythm gitar)
  • ? (trommer)

Er du klar for gjenforening av Pantera?

– Hvem synes du bør bli bandets nye gitarist?, bassist? og trommeslager?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook