Connect with us

Musikk

Gitarduell: Unge Kayla Kent mot Zakk Wylde om Dimebag (Pantera) gitarsolo på den unike låta «Walk»

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no - Zakk Wylde - Kayla Kent (skjermdump av video "Walk Solo (Pantera cover) på YouTube

Amerikanske Kayla Kent som er i tyveårene (usikker på nøyktig aldre), har dedikert hele sin YouTube-kanal på å publisere egenproduserte helt rå cover av Pantera. Bevæpnet med en Kramer JK8000, har Kent som gitarmagasinet Guitarworld skriver, taklet Dimes mest komplekse Pantera-soloer med iøynefallende nøyaktighet, og til og med tatt et dykk inn i noen av bandets dypere snitt.

Som magasinet skriver: En av de mest innflytelsesrike gitaristene gjennom tidene, Dimebag Darrell hadde en lyd som var – og er den dag i dag – nesten uforlignelig. Spill hans karakteristiske hardtslående riff og klyp harmoniske hyl til enhver moderne akolytt av heavy metal, og de vil identifisere hvem som spiller uten et øyeblikks nøling. Men til tross for sin ultranyanserte spillestil, fortsetter Dimebag Darrell – nesten 18 år etter hans tragiske død – å inspirere gitarister til å prøve å gjenskape lyden hans. Og få gjør en like imponerende jobb som Kayla Kent. Hør bare på hennes cover av avdøde Dimebag Darell gitarsolo på den legendariske og udødelige Pantera låta «Walk»:

Her prøver Zakk Wylde seg på den samme låta:

Og her er originalversjonen:

Og her er hele den fantastiske låta:

Det amerikanske heavy metal bandet Pantera var aktive i perioden 1981 – 2003 utgav totalt 9. studioalbum og har inspirert en hel rockeverden og skapte historiske udødelig låter. Bandet besto av Dimebag Darrell (gitar, backing vokal i perioden 1981 – 2003), Vinnie Paul (trommer i perioden 1981 – 2003), Rex Brown, bass, backing vokal i perioden 1982 – 2003, Philip Anselmo, lead vokal i perioden 1986 – 2003) og Terry Glaze (rhythm gitar, keyboards i perioden 1981 – 1986). 

Dimebag Darell (38) ble skutt og drept mens han spilte live med bandet Damageplan på klubben Columbus, Ohio i 08.12. 2004. Broren Vinnie Paul (54) døde av hjerteinfarkt 22.06. 2018,

Les også: Pantera passerer vanvittige 1 milliard streams

Del dine Pantera musikkminner

– Hva synes som unge Kayla Kents Pantera coverversjoner?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside