Connect with us

Musikk

Bekreftet: – Zakk Wylde og Charlie Benante fyller inn for brødrene «Vinnie Paul» og «Dimebag» under Pantera gjenforeningsturnè 2023

Published

on

Foto: Skjermdump av video "Anthrax - Indians - Kings of Scotland HD DVD OFFICIAL 4.27.18" + Zakk Wilde - foto Knut Eirik Myhre/ www.rockman.no + Pantera logo + innfelt foto: «Vinnie Paul» & «Dimebag»/ Wikipedia

Det som vi først skrev om som et rykte, at Charlie Benante (Anthrax) trommeslager Charlie Benante og Zakk Wylde (Black Label Society/ Ozzy Osbourne) vil fylle inn for de avdøde brødrene «Vinnie Paul» og «Dimebag» sammen med Pantera`s gjenlevende medlemmer på en gjenforeningsturné i 2023 er nå bekreftet offisielt iflg. Billboard av en nær kilde til bandet. Kilden bekrefter også at Pantera vil headline en rekke store festivaler over hele Nord-Amerika og Europa samt arrangere egne headlinekonserter. Den nye lineup har også fått grønt lys av arvingene/ eiendomsrettighetene til bandets grunnleggere, Vincent “Vinnie Paul” Abbott og “Dimebag” Darrell Abbott, samt Brown, som i fjor sa at Wylde ikke ville turnere med en gjenforent Pantera hvis det var å skje. Det er uklart hva som endret mening.

Les også: Pantera bekrefter gjenforening og turnè for første gang på over 20 år

Wylde har lenge vært konsensusutfyllingen for «Dimebag» Darrell på grunn av hans forhold til Abbott-brødrene og hans suksess og status innen hardrock og heavy metal. Wylde er hovedgitarist for Ozzy Osbourne og grunnleggeren av Black Label Society.

Wylde var nære venner med både «Dimebag» Darrell, som ble myrdet i 2004 mens han opptrådte på scenen under et show med bandet Damageplan i Columbus, Ohio, og Vinnie, som døde i 2018 av helsekomplikasjoner relatert til hjertesykdom.

Før «Dimebag» Darrells drap spilte Wylde flere show med Damageplan for MTVs Headbangers Ball-turné og fremførte den andre gitarsoloen på bandets sang «Reborn».

Benantes forhold til Pantera dateres tilbake til midten av 1980-tallet, før Anselmo ble med i gruppen. Benante begynte i Anthrax i 1983, før utgivelsen av debutalbumet «Fistful of Metal», og har vært bandets trommeslager siden. Han er også medlem av crossover thrash-bandet Stormtroopers of Death.

Sjekk ut dette intervjuet med Benantes om utvikling av Thrash Drum Style:

I 2014 deltok Philip Anselmo og Rex Brown med gjesteopptreden sammen med Black Label Society der de fremførte Panteras legendariske låt «I’m Broken» fra bandets studioalbum og som gir en liten «pekepinn» på hvordan Pantera`s 2023 linup kan låte.

2023 Pantera linup som nå er bekreftet og består av Philip Anselmo (lead vokal), Terry Glaze (bass), Zakk Wylde (lead gitar) og Charlie Benante (trommer) kan vel neppe bli fetere.

Eller hva mener du?

Er du klar for Pantera konsert med ny linup?

Kunne de passe som headliner under Tons Of Rock 2023?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook