Connect with us

Musikk

The Black Crowes gjenforenes og legger ut på turnè i 2020

Published

on

Foto: The Black Crowes albumcover for deres debutalbum "Shake Your Money Maker" (1990)

Det har i den siste tiden stadig kommet flere rykter om at legendariske The Black Crowes planlegger gjenforening og skal legge ut på turnè. Nå blir disse spennende rykter endelig og til stor glede bekreftet.

Det var den spanske Dirty Rock Magazine som oppdaget nyheten først via en konsertplakat som var satt opp på undergrunnsstasjonen Penn Station i New York:

The Black Crowes skal spille sine to første konserter i New York og New Jersey juli 2020. De skal bl.a. fremføre bandets legendariske debutalbum «Shake Your Money Maker» i sin helhet.

Høyt sannsynlig er plakaten som vi ser ovenfor blitt hengt opp alt for tidlig. Plakaten viser at konsertene som annonseres skal arrangeres av Live Nation og at billetter selges via Ticketmaster. Billetter er foreløpig fortsatt ikke lagt ut for salg, og heller ingen pressemelding er frem til nå sendt ut fra Live Nation. Men plakaten har samme identitet som bildet man finner på The Black Crowes nylige etablerte offisielle og bekreftet facebookside. Nyheten er svært gledelig, for dette er et band vi virkelig har savnet etter at de la opp i 2015 i etterkant av deres siste turnè i 2013.

The Black Crowes var et amerikansk rockeband som ble dannet i 1984. Diskografien deres inkluderer bl.a. åtte studioalbum, fire live-album og en rekke singler. Deres debutalbumet «Shake Your Money Maker» som ble utgitt i 1990 er et råsterkt album (utvilsomt deres beste) som har solgt mer enn 5 millioner eksemplarer inneholder følgende låter:

1. «Twice As Hard»:

2. «Jealous Again»:

3. «Sister Luck», 4. «Could I`ve Been So Blind», 5. «Seeing Things»

6. «Hard To Handle»:

Låta «Hard To Handle» er skrevet av den svært innflytelsesrike soulsanger og låtskriver Otis Redding (1947 – 1967). The Black Crowes skapte en fantastisk versjon som bl.a. bidro til bandets gjennombrudd og som fremstår i dag som en av bandets mest spilte låter.

7. «Thick n` Thin», 8. «She Talks to Angels», 9. «Struttin’ Blues», 10. «Stare It Cold»

Her kan du høre hele albumet:

I 2020 er det 30 år siden albumet ble utgitt. Noe som jo kan ha gitt en ekstra energi på å gjenforene bandet og feire deres sterke album. Vi gleder oss!

Her kan du følge med på bandets nettside for oppdatert info

Er du klart for The Black Crowes til Norge?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook