Connect with us

Musikkomtaler

Skjelte ut nominasjonskomiteen i oktober: – Nå innlemmes Deep Purple i Hall of Fame

Published

on


(foto: Rockman – fra venstre Roger Glover, Ian Gillan og Steve Mores fra Deep Purple i Oslo Spektrum 23.11.2009)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

I dag ble de offentliggjort at Deep Purpe sammen med Chicago, Cheap Trick, Steve Miller og NWA blir innlemmet i Rock and Roll Hall Of Fame i 2016.

Når det i oktober ble kjent at Deep Purple for tredje gang i løpet av en tyveårsperiode ble nominert til å bli innsatt i æresgalleriet Rock and Roll Hall of Fame ble vokalisten Ian Gillan (70) fly forbannet og å skjelle ut komiteen så det sang.

– For meg, er disse menneskene jævla arrogante og uhøflige. Jeg har hørt at noen fra deres komitè avviste oss som one-hit wonders. Jeg klarte ikke å finne ut om hvilken one-hit wonders de da mente. Om det var låta Hush, Kentucky Woman, Black Night, Strange Kind Of Woman, Child In Time, Perfect Strangers, Knocking At Your Back Door eller kanskje til og med Smoke On The Water. – Ian Gillan

Det hjalp tydeligvis å skjelle ut nominasjonskomiteen.

Rock and Roll Hall of Fame er et æresgalleri og museum som ligger ved bredden av Lake Erie i sentrum av Cleveland, Ohio, USA. Den er dedikert til arkivering av historien til noen av de mest kjente og mest innflytelsesrike kunstnere, produsenter, ingeniører og andre som har, i betydelig grad, påvirket musikkbransjen. Hvert år siden 1986 har et antall personer blitt innsatt i æresgalleriet i en årlig seremoni i New York. Nominasjons og utvelgelsesprosessen styres av en liten og svært lukket komitè, noe som også gjennom årene har skapt mye debatt og negativ kritikk.

Ian Gillans offisielle facebookside ( som administreres av andre, men for Gillan) er følgende korte kommentar om nyheten publisert:

– Unbelievable… ( + et smiletegn)

Fra tidligere bandmedlemmer er reaksjonen følgende:

Ritchie Blackmore:Thank you to all the fans who worked so hard on this.

Glenn Hughes:Honored to be inducted into the Hall of Fame ..to celebrate the bands history and share the love with our amazing fans …I say again…

Da gjenstår det vel bare å se om Ian Gillan kommer til å stille på seremonien som vil bli gjennomført 8. april 2016 i Barclays Center i Brooklyn.

Hva mener du?

Gi oss dine kommentarer i feltet nedenfor eller på Rockman facebook tilhengerside #RMROCK

Continue Reading
Advertisement