Connect with us

Musikk

Rockman anbefaler: Dette fete norske albumaktuelle rockebandet er klar for internasjonal lansering!

Published

on

Foto: Offisielt promobilde Stargazer 2019

Dette er gøy! Mange husker nok den spennende konkurransen vi gjennomførte i 2017 på Rockman i samarbeid med Tons Of Rock og Norsk Tipping, – jakten etter Norges råeste rockevokalist.

Les også: Tons of Rock og Rockman søker Norges råeste rockevokalist

Konkurransen skapte enormt engasjement der vi mottok et stort antall spennende og talentfulle bidrag der nivået fra de tilsendte bidrag var svært høyt. Juryen plukket så ut fem heldige finalister som ble lagt ut til avstemming blant publikum og lesere.

Les også: Her er vinneren av konkurransen Norges råeste rockevokalist

Engasjementet og mobiliseringen i avstemmingen var helt enormt og det ble mottatt over 20 000 stemmer. Den heldige vinner av konkurransen ble til slutt bidraget fra far og sønn Tor Andre og Marcus Helgemo. Oppmerksomheten rundt konkurransen og den påfølgende seieren har gitt Tor Andrè Helgemo et skikkelig «løft» videre i det spennende bandeprosjektet Stargazer som ble etablert 2008 i samarbeid med gitarist William Ernsten. Bandet som har sitt opphav fra Trøndelag består i dag av Tore André Helgemo (vokal/ gitar), William Ernstsen (gitar), BP Hovik (trommer) og Erik Svendgaard (bass).

Uten at vi har fått bekreftet hvor de har hentet inspirasjon til sitt bandnavn Stargazer, så vil vi tro at dette er fra den fantastiske Rainbow låta av samme navn som finnes på sistnevntes album «Rising», som forøvrig er et av tidenes feteste heavy metal album.

Bandet oppgir blant annet Black Sabbath, Van Halen, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Rainbow, Mastodon, Led Zeppelin, Dokken og Gary Moore som store musikalske inspirasjonskilder.

Stargazer utgir nå sitt nye album «The Sky is the Limit” med internasjonal lansering 11. oktober 2019 via det danske plateselskapet Mighty Music. Til å mikse og mastre deres nye album har de blant annet fått med seg en rekke sterke kapasiteter som bl.a. stjerneprodusent og gitarist Søren Andersen (Glenn Hughes) ved Medley Studios, København. Resultatet har blitt en solid moderne produksjon med spennende vintage «touch». Du kan allerede nå sjekke ut de to første albumlåtene:

«I`m The One»

«The Sky Is The Limit»

Rent tilfeldig traff jeg på Tor Andrè Helgemo under årets Norway Rock Festival der vi begge var tilstede for å koble av å nyte god musikk. Vi slo av en prat der han med stor entusiasme kunne informere om svært spennende planer for internasjonal lansering og påfølgende turnè.

Rockman gir bandet all støtte i tiden fremover og har stor tro på at dette kan bli en meget spennende rockereise. Dette er også absolutt et band som flere norske festivaler bør bli oppmerksom på, kjenne sin besøkelsestid og få booket på plakaten i 2020 – først som sist!

Som bandet selv også referer til på sin nettside:

“Come on ride with me, jump on the killing machine!”

(tekst hentet fra “The Sky is the Limit” på Stargazer’s kommende album)

Hva synes DU om bandet?

Gi gjerne dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside