Connect with us

Musikk

Legendariske The Who bekrefter arena-turnè i 2020 og nytt studioalbum – Hør ny låt!

Published

on

Foto: Sammensatt bilde består av promobilde av The Who`s kommende album "Who" på kassett og bandlogo

Det er flott å se at et av tidenes største og mest betydningsfulle rockeband The Who fortsatt har ironien i behold og når de velger å utgi sitt kommende og svært etterlengtede studioalbum på kassett. Selvsagt kommer utgivelsen også digitalt og på vinyl. Albumet blir t.o.m. utgitt på CD.

Det er rett og slett fantastisk at bandet fortsatt produsere nye låter og enda bedre… legger ut på arena-turnè i 2020. De første bekreftede konsertdatoer er i England og Irland:

16. mars – Manchester Arena
18. mars – Dublin 3 Arena
21. mars – Newcastle Utilita Arena
23. mars – Glasgow SSE Hydro Arena
25. mars – Leeds First Direct Arena
30. mars – Cardiff Motorpoint Arena
01. april  – Birmingham Resorts World Arena
03. april  – Nottingham Motorpoint Arena
06. april  – Liverpool M&S Bank Arena
08. april  – London SSE Wembley Arena

Her kan du høre låta «Ball and Chain» fra det kommende album:

Det nye studioalbum «Who» blir utgitt 22. november 2019

Albumcover til The Who`s kommende studioalbum «Who»

Pete Townshend sier følgende om det kommende album;

This album is almost all new songs written last year, with just two exceptions. There is no theme, no concept, no story, just a set of songs that I (and my brother Simon) wrote to give Roger Daltrey some inspiration, challenges and scope for his newly revived singing voice. Roger and I are both old men now, by any measure, so I’ve tried to stay away from romance, but also from nostalgia if I can. I didn’t want to make anyone feel uncomfortable. Memories are OK, and some of the songs refer to the explosive state of things today. I made new home studio demos of all these songs in the summer of 2018 using a wide collection of instruments old and new. We started recording as The Who in March 2019, and have finished now in late August just in time to make some vinyl . . . even some cassettes ”

The Who, som ble etablert i 1964 av vokalist Roger Daltrey, gitarist Pete Townshend, bassist John Entwistle og trommeslager Keith Moon er helt udiskutabelt et av rockehistoriens aller største og mest betydningsfulle band. Albumet som nå bandet utgir 22. november og som har fått tittel «Who» er deres 12 studioalbum utgivelse. Det er hele 13 år siden forrige utgivelse «Endless Wire» som den gang var deres første utgivelse på hele 24 år siden utgivelsen «It`s Hard» som ble utgitt i 1982. Sistnevnte var forøvrig det siste albumet med deltagelse av bassist John Entwistle som senere så tragisk døde 27. juni 2002 på sitt hotellrom ved Hard Rock Hotel og Casino i Nevada, USA av hjerteinfarkt som følge av overdose kokain. Frem til da de tre grunnleggende medlemmer i bandet holdt det gående i 2 perioder i etterkant av at trommeslager Keith Moon døde av overdose 7. september 1978, kun 32 år gammel. Moon døde kun kort tid etter at bandet utgav album «Who Are You».

Anbefales: Sjekk ut denne 6 minutters videosnutten som oppsummerer The Who på en fin måte. Et fint tilbakeblikk for alle som har fulgt The Who i mange år, og en fin intro for alle som ikke kjenner bandet så godt. Spennende rockehistorie som også har inspirert mange av dagens store artister

Anbefaler også serien «Life On The Road» der Brian Johnson/AC/DC intervjuer ulike musikklegender som fortiden ligger på NRK arkivet og som du kan sjekke ut ved å trykke på link nedenfor.

Trykk her for direktelink til episoden på NRK

Her er oversikten over bandets studioalbumutgivelser:

At The Who nå bestemmer seg for å turnere videre i 2020 er meget gledelig og vil kunne gi oss store muligheter for å få besøk av bandet i Norge. Sist bandet besøkte Norge var under Quartfestival 4. juli 2007 i Kristiansand. Denne konserten fikk jeg med meg, og står frem blant det råeste opplevelser så langt på tross av at kun Roger Daltrey og Pete Townshend var igjen av den grunnleggende lineup. Faktisk så var denne konserten i klasse med Rammstein-opplevelsen sist på Ullevaal Stadion. Og det sier MYE.

Les også: Rammstein på Ullevaal – helt fantastisk konsertgalskap

Selvsagt helt forskjellige konserter, men det vanvittige sterke inntrykket er det samme. The Who konserten hadde tidenes dårligste vær. Regner strømmet ned i «bøtter og spann» gjennom hele konserten. Du har sikkert hatt den samme opplevelsen selv, der du står fullstendig gjennomvåt, iskald og dirrer, der konsertopplevelsen blir så til de grader rå at du bare tilslutt gir blaffen i hvor våt og kald du er, bare hengir deg til musikken og den fantastiske opplevelsen. Og plutselig så betyr ikke været noe som helst. Slik var det også under The Who konserten på Quartfestivalen. Det er låtene, de historiske artistene og den enorme fremførelsen som bare trollbinder deg.

Du blir nærmest integrert i en unik rockehistorisk musikalsk reise….

Er du klar for Norgeskonsert med The Who?

Skriv dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside