Connect with us

Musikkomtaler

Rockegigant til Notodden Blues Festival!

Published

on

Notodden Blues Festival bekrefter i dag en av rockens aller største og mest lovpriste sangere, Grammy-nominerte Paul Rodgers. Denne geniale bookingen er eksklusiv og vil bli Paul Rodgers eneste konsert i Europa i sommer.

» Dette er et nytt skritt opp for oss. Vi har hatt mye bra på festivalen, men vi har aldri hatt en så stor stjerne som Paul Rodgers hos oss før. Paul Rodgers slo igjennom i 1968 med bandet Free og megahiten It’s All Right Now, og så sent som april 2010 spilte Rodgers for et utsolgt Wembley i London da de hadde gjenforeningsturne med Bad Company. Når vi nå i samme åndedrag kan lansere Norgesdebut for bluesens nye stjerneskudd, Grammynominerte Ruthie Foster, så presenterer vi god bredde i dag. Publikum vil elske henne på lik linje med Beth Hart og Dana Fuchs» – kunstnerisk leder i Notodden Blues Festival Jostein Forsberg.

Med denne fantastiske og spennende headlinerbookingen bekrefter samtidig Notodden Blues Festival at årets 25 års jubileumsfestival vil kunne inneholde tidenes artistprogram med de største internasjonale artister i skjønn forening innenfor rock & blues. Paul Rodgers er kjent for sin fantastiske vokal og hyllet som en av rockehistoriens aller største vokalister. Rodgers er også kjent som vokalist og grunnlegger av legendariske band som Free og Bad Company som hadde sin storhetstid 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Rodgers knyttes også opp som en svært ettertraktet vokalist som ønskes i et samarbeid med  «alle» store internasjonale band og artister. Det mest berømte nå i den senere tid er nok samarbeidet med Queen der Brian May og Roger Taylor tok kontakt med Rodgers for å invitere han med som vokalist for deres Europaturnè i 2005 og 2006. Samarbeidet er kjent under navnet Queen + Paul Rodgers og fungerte som en enorm hyllest til Queens avdøde vokalist Freddie Mercury.

Paul Rodgers har som de fleste andre store rockeartister hentet sin inspirasjon fra bluesmusikken. Rodgers og hans nære venn Led Zeppelin gitarist Jimmy Page har begge blitt inspirert av blues rock ikonet Jimi Hendrix. Et godt eksempel på betydningsfulle artister som har bidratt sterkt i den historiske videreutviklingen av rockesjangeren.

Man kan jo bare tenke seg den fantastiske set listen som Paul Rodgers vil kunne stille med under hva som garantert kommer til å bli en utsolgt Bryggakonsert under årets Notodden Blues Festival. Et godt tips…..sørg for å sikre deg festivalpass til årets Notodden Blues Festival allerede idag. Her blir det garantert «trangt» om plassene. For kjøp av billetter >

Sees vi på årets Notodden Blues Festival?

Continue Reading
Advertisement