Connect with us

Musikk

Ny Dio hologram-turnè er klar – Det er ikke voodoo men underholdning, sier bandmedlem

Published

on

Foto fra venstre: Skjermdump Youtubeklipp, Dio turneplakat 2019 og Simon Wright (foto fra Wikipedia)

Det var på slutten av sekstitallet Dio kom på scenen for første gang med sitt band ELF, men hans karriere fikk fart da han kom sammen med den unike Deep Purple gitaristen Ritchie Blackmore som vokalist i hans legendariske Rainbow. Dio`s karriere fikk ytterligere et stort løft da han ble vokalist i Black Sabbath på slutten av syttitallet. Senere etablerte han sitt eget suksess band DIO i 1982 og utgav hele sterke 10 studioalbum og gjennomførte en lang rekke konserter helt frem til han døde. Hans fans, bandmedlemmer og rock- og metallfellesskapet vil ikke glemme Ronnie og hans kone Wendy Dio har lovet mannen sin og holde arven i live.

Les også: Ronnie James Dio – En av rockehistoriens mest geniale vokalister

Et hologram av legendariske og avdøde Ronnie James Dio (67) dukket første gang opp under Wacken 2016, og har etter dette da blitt videreutviklet og endt opp som en egen «Dio Returns: The World Tour». Et konsept som er både elsket og hatet av fansen. Mange fans er svært negative til hele opplegget og tar sterkt avstand av det man mener er en forkastelig kommersiell utnyttelse av en av heavy metals aller største døde legender.

Les også: Derfor har jeg besluttet å la min døde mann Dio gjenoppstå 

Dios tidligere bandkamerat Simon Wright, som er en del av Dio Disciples bandet og som spiller under fremførelsen, sier at turnèener en måte å feire Dio og hans musikk på

«Du må ta det for hva det er,» sier Wright. «Vi prøver ikke å gjenopplive de døde her. Det er ikke voodoo. Det er underholdning. Det er et show.

«Ronnie er ikke her lenger,» legger trommeslageren til. «Hvis han var, ville vi ikke gjøre alle disse greiene.» Men det er flott å høre stemmen sin igjen. «

Den legendariske heavy metal-sångeren døde i 2010 i en alder av 67 år fra magekreft. Hans hologram gjorde sin debut på Wacken Open Air festival i august 2016 foran mer enn 75.000 fans.

Dio-hologramproduksjonen bruker lyd fra Ronnies liveopptredener gjennom hele hans karriere, med Dio Disciples-bandet som spiller live, bestående av Wright på trommer, Craig Goldy på gitar og Scott Warren på keyboard, sammen med Bjørn Englen på bass.

Etter at turnéens første syv-dages løp ble ferdigstilt i desember 2017, gjennomgikk Ronnies hologram noen endringer før lanseringen av neste etappe av Dio Returns-verdensturen, som starter 31. mai i Fort Myers. Her kan du se klipp fra Dio hologramkonserten:

Hva synes du om Dio returns 2019 konseptet?

Del dine meninger på Rockman facebook (her)