Connect with us

Musikk

Ronnie James Dio offisielle dokumentarfilm premierdato 17. mars 2022 – Her er filmplakaten

Published

on

Foto: Utsnitt av offisiell "Dio: Dreamers Never Die" filmplakat 2022

For ganske så nøyaktig 2 år siden (2020) skrev vi om nyheten der musikkselskapet BMG annonserte at deres neste spillefilm vil være den første, karriereomspennende dokumentaren om livet og tiden til det legendariske rockeikonet Ronnie James Dio. At også dette vil bli den første dokumentaren om Dio som har full autorisasjon av kunstnerens eiendom. BMG er både finansmann og utøvende produsent av filmen, med alle tilgjengelige rettigheter over hele verden.

Les også: Første autoriserte Ronnie James Dio dokumentar skal nå produseres

Nå er den spennende dokumentarfilmen klar og har verdenspremiere på årets SXSW Film Festival 7. mars 2022 som vil finne sted i Austin, Texas fra 11. mars til 20. mars, med utvalgte filmer tilgjengelig online.

South by Southwest (SXSW) er en festival for musikk, film og interaktive medier. Festivalen finner sted i Austin i Texas hver mars og varer i en drøy uke. Den første festivalen fant sted i 1987. Festivalen avholdes av firmaet SXSW Inc., som planlegger og arrangerer konferanser, messer, festivaler og andre aktiviteter.

Her er den offisielle filmplakaten til «Dio: Dreamers Never Die»:

Til premieren for dokumentarfilmen «Dio: Dreamers Never Die» om Ronnie James Dio vil det være et rocketalkshowet som har fått tittel «Dreamers Never Die: The Enduring Power of Metal» og har tema «Hvorfor har denne musikksjangeren knyttet seg så sterkt til mennesker, og hva betyr det å leve et helt liv etter verdiene som finnes i verdens mest ekstreme musikksjanger?»

Rocketalkshowet vil bli ledet av SiriusXM Volume Eddie Trunk med deltagelse av Sebastian Bach (ex Skid Row), Geezer Butler (ex. Black Sabbath) og Wendy Dio (enke etter Ronnie James Dio).

Les også: Ronnie James Dio en av rockehistoriens mest geniale vokalister

Dio regjerer som en av de mest innflytelsesrike rockeartistene gjennom tidene og som en av de største vokalistene noensinne. Med en strålende innspillingskarriere som strekker seg fra 1950-, 1960-, 1970-, 1980-, 1990- og 2000-tallet, fungerte han som frontmann for noen av rockens legendariske band inkludert ElfRainbowBlack Sabbath, Dio og Heaven & Hell.

Les også: Ronnie James Dio – This Is Your Life

I sin tid i Black Sabbath lanserte Ronnie James Dio rocketegnet «devil horns» som han lærte av sin italienske bestemor. Et tegn som i dag brukes av rockeartister og publikum over hele verden. Her forteller Ronnie James Dio om hvordan det hele startet:

Les også: Se tidenes mest spektakulære Ronnie James Dio tatovering

Er du klar for dokumentarfilmen «Dio: Dreamers Never Die»?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook