Connect with us

Musikk

Ronnie James Dio dokumentaren «Dio: Dreamers Never Die» kommer på utvalgte norske kinoer 28.09.22

Published

on

Foto: Offisiell kinoplakat "Dio: Dreamers Never Die" + utsnitt av Dio bokomslag "Rainbow Dark"

For ca. 2 år siden (2020) skrev vi om nyheten der musikkselskapet BMG annonserte at deres neste spillefilm vil være den første, karriereomspennende dokumentaren om livet og tiden til det legendariske rockeikonet Ronnie James Dio. At også dette vil bli den første dokumentaren om Dio som har full autorisasjon av kunstnerens eiendom. BMG er både finansmann og utøvende produsent av filmen, med alle tilgjengelige rettigheter over hele verden.

Les også: Første autoriserte Ronnie James Dio dokumentar skal nå produseres

Nå er det endelig klart for kinopremiere av denne meget spennende dokumentarfilmen, og her kan du se nylig publisert offisielle filmtraileren til «DIO: Dreamers Never Die«:

Den første offisielle karriereomspennende filmen om metallikonet Ronnie James Dio, som overskrider standard rockedokumentar, bringer seerne inn i livet til en av rock and rolls sanne helter. Den definitive dokumentaren om det legendariske metallikonet Ronnie James Dio kommer til kinoer rundt om i verden for en to-dagers filmbegivenhet som starter 28. september. Her i Norge så vises filmen på Ringen Kino i Oslo og Halden Kino i Halden.

Trykk her for mer informasjon og billetter

Ronnie James Dios historie overskrider standard rockedokumentar. «DIO: Dreamers Never Die», som på vakkert vis fremhever både den kraftige stemmen hans og det milde hjertet hans, dykker dypt inn i sangerens utrolige fremgang fra 50-tallets doo-wop crooner til hans tidlige rockedager i Elf og Ritchie Blackmores Rainbow, til å erstatte Ozzy Osbourne i Black Sabbath, og til slutt sementerer rockestjernestatusen hans med sitt eget band, DIO. Den første dokumentaren som ble autorisert av kunstnerens eiendom, filmen inneholder aldri før sett opptak og personlige bilder fra Dios arkiver, samt tilbyr intime scener med hans nærmeste jevnaldrende, familie og venner, blant dem Wendy Dio, Tony Iommi, Geezer Butler, Glenn Hughes, Vinny Appice, Lita Ford, Rob Halford, Sebastian Bach, Eddie Trunk og Jack Black, mens de bringer seerne inn i livet til en av rockens mest elskede skikkelser.

I tillegg til langfilmen, vil denne spesielle begivenheten også inkludere et håndplukket utvalg unike filmklipp fra klipperommet og skape en opplevelse som er eksklusiv for tilstedeværende fans.

Regissører: Don Argott og Demian Fenton

Les også: Ronnie James Dio en av rockehistoriens mest geniale vokalister

Les også: Se tidenes mest spektakulære Ronnie James Dio tatovering

Er du klar for dokumentarfilm Dio?

– Fikk du noen gang oppleve Ronnie James Dio live?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook (her)