Connect with us

Musikk

Eksplosiv økende popularitet for det ukrainske metalcore bandet Jinjer – Klar for stor ny USA turnè

Published

on

Skjermdump fra Jinjer video "Jinjer - Hellfest 2022 - @ARTE Concert" publisert på YouTube

Det ukrainsk metalcore bandet Jinjer var blant de band som overrasket mest under årets Tons Of Rock. Bandet som ble dannet i 2008 og utgav sitt første studioalbum «Cloud Factory» har siden sluppet ytterligere tre album med siste utgivelse «Wallflowers» i 2021. I 2017 var bandet på Europaturnè som oppvarmingsband for Arch Enemy. I mars 2022 ble det rapportert at Jinjer hadde «stanset» karrieren deres for å fokusere på hjelpearbeid i Ukraina etter at Russland invaderte landet en måned før. I juni 2022 kunngjorde Jinjer at de fikk tillatelse fra det ukrainske kulturdepartementet til å forlate Ukraina og turnere som nasjonens ambassadører. Og fredag 24. juni spilte de til stor glede på Vampire Stage under årets Tons Of Rock.

Les også: Dette var Topp 10 mest populære band under årets Tons of Rock

Jinjer leverer fantastiske energisk live – sjekk bare her:

Bandet opplever nå en eksplosiv økende popularitet og bekrefter nå en omfattende USA turnè som starter i slutten av oktober og varer frem til slutten av desember i år:

Bandet har vært igjennom en rekke linup endringer fra bandet ble etablert, men består nå av Tatiana Shmailyuk (vokal), Roman Ibramkhalilov (gitar), Eugene Abdukhanov (bass), Vladislav Ulasevich (trommer)

Tidligere denne måneden bekreftet Jinjer-bassist Eugene Abdukhanov overfor EMP at han og bandkameratene har begynt arbeidet med et nytt album. «Vi har faktisk noen sanger skrevet allerede. På grunn av krigen i Ukraina hadde vi ingenting annet å gjøre, og vi ble inspirert, la oss si, av hendelsene på en annen måte. Da det var mange bombeangrep i Kiev og vi måtte gjemme oss i tilfluktsrommene fra de russiske bombene skrev trommeslageren vår Vlad mye. Det var dette som drev ham, tror jeg. Så snart russerne trakk seg ut av Kiev, skrev jeg noen sanger. Så vi har allerede noen sanger skrevet.»

Og vi gleder oss stort til nytt kommende album.

Her kan du sjekke ut bandets offisielle nettside for oppdatert info fremover

Hva synes du om bandet Jinjer?

– Har du opplevd Jiner live? Klar for ny konsert i Norge?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook (her)