Connect with us

Musikk

Dio`s enke: – Derfor har jeg besluttet å la min døde mann Ronnie James Dio gjenoppstå

Published

on

fotomontasje: Ronnie James Dio Hologram & Wendy Dio

I 2010 døde en av de mest innflytelsesrike heavy metal sangere Ronnie James Dio.

Det var på slutten av sekstitallet Dio kom på scenen for første gang med sitt band ELF, men hans karriere fikk fart da han kom sammen med den unike Deep Purple gitaristen Ritchie Blackmore som vokalist i hans legendariske Rainbow. Dio`s karriere fikk ytterligere et stort løft da han ble vokalist i Black Sabbath på slutten av syttitallet. Senere etblerte han sitt eget suksess band DIO i 1982 og utgav hele sterke 10 studioalbum og gjennomførte en lang rekke konserter helt frem til han døde. Hans fans, bandmedlemmer og rock- og metallfellesskapet vil ikke glemme Ronnie og hans kone Wendy Dio har lovet mannen sin og holde arven i live.

Les også: Ronnie James Dio – en av rockehistoriens mest geniale vokalister

Et hologram av legendariske og avdøde Ronnie James Dio (67) dukket første gang opp under Wacken 2016 og har etter dette da blitt videreutviklet og endt opp som en egen «Dio Returns: The World Tour». Et konsept som er både elsket og hatet av fansen. Mange fans er svært negative til hele opplegget og tar sterkt avstand av det man mener er en forkastelig kommersiell utnyttelse av en av heavy metals aller største døde legender. HeadBangers LifeStyle har nettopp gjennomført et intervju med enken Wendy Dio for å høre hvorfor hun har igangsatt den pågående og svært omdiskuterte «Dio Returns Tour!

Her ser du klipp fra det pågående showet:

Les også: Her dukker Ronnie James Dio opp «alive» under konserten i Tyskland

Hva var din første reaksjon da Jeff Pezzuti of Eyellusion kontaktet deg om ideen om å lage et hologram av Ronnie James Dio?

«Først av alt hadde jeg stor tvil. Jeg var ikke sikker på om vi skulle gjøre dette eller ikke. Det har aldri blitt gjort før, men jo mer vi snakket om det, jo mer trodde jeg Ronnie ville gi sin velsignelse fordi han alltid var veldig interessert i alle attraksjonene med hologrammer i Disneyland. I 1986 da vi gjorde Sacred Heart Tour hadde vi lederen til Ronnie projisert i en krystallkule, og vi prøvde å lage et hologram. Ronnie var en innovatør av musikk, så hvorfor ikke en innovatør av teknologi? Dette er første gang det har blitt gjort med et live-band»,

Hvor lang tid tok det for å realisere hologrammet og forberedelsen til et live show?

«Det har vært nesten to år nå. Vi gjorde en en-sang debut på Wacken Open Air i Tyskland i fjor. Men teknologien har kommet langt i løpet av det siste året, så dette hologrammet til Ronnie vi bruker til touren nå er mye bedre enn det vi brukte på Wacken, og det var ganske bra. På den tiden tenkte jeg på å gjøre noen festivaler for å se hvordan det ville gå, men Jeff overbeviste meg om å gjøre denne faktiske turneen, og vi bestemte oss for å gjøre det i Europa. Nå er jeg veldig spent på det. Det er også et stort sceneshow. Vi har mange andre ting og spesialeffekter som skjer i tillegg til bandet som spiller. Du vil se bandet Ronnie spilte med de siste 17 årene av sitt liv, og Ronnie kommer inn og ut et par ganger i løpet av showet. Ronnie vil også samhandle med de to andre sangene»

Hvordan var det for deg personlig å se Ronnie på scenen igjen?

«Det var veldig følelsesmessig, faktisk. Jeg hadde sett det hele tiden under prosessen og det påvirket meg ikke. Men da jeg så ham der oppe på scenen med bandet, var det veldig veldig følelsesmessig for meg. Jeg trodde det kom bra ut. Vi gjorde også en forestilling av den ene sangen ,, We Rock » i Los Angeles under Pollstar Awards Event, men dette nye hologrammet er langt bedre»

Var det noen øyeblikk av tvil under fremstillingen av? Øyeblikk du trodde det ikke kommer til å fungere?

«Selvfølgelig [ler]. Det er alltid noe som går galt, et sted. Det har vært en lang, lang prosess; slikt som dette tar mye tid, mye penger, mye hardt arbeid og ny teknologi. Ting går ikke alltid som planlagt, og vi hadde mange av de dagene. Men vi er på rett spor nå og det går veldig bra. Denne turneen er for fansen som ikke fikk se Ronnie når han spilte live og også for fansen som vil se ham tilbake på scenen igjen»

Kan dette showet utføres i hver klubb eller teater, eller er det visse praktiske krav?

«Ja, det er visse krav. For eksempel må takhøyden være minst 18 fot. Så vi har litt problemer i noen av spillestedene, særlig den første fordi den er veldig liten Vi må sette folk på stigerør for å skape plass fordi trommeslager ikke kan sitte bak hologrammet. Dette er første gang vi går ut, og vi ønsker ikke å spille i for store arenaer fordi det fortsatt er veldig diskutabelt med folk om de liker det eller ikke liker det. Folk aksepterer det eller godtar ikke dette. Men jeg tror folk må se det i stedet for å si «oooh jeg kommer ikke til å se dette». De vil se at det er gjort med kjærlighet, og at vi bare prøver å holde Ronnies minner levende. Bandmedlemmene gjør alt dette for kjærligheten til Ronnie. Så hvorfor ikke gjøre dette? Hvis folk mottar dette».

Dette er de foreløpige bekreftede konsterdatoer og spillesteder:

06 /12 –  Matrix Bochum – Bochum, Germany
07/12  –  Die Kantine – Cologne, Germany
09/12 –  Progresja – Warsaw, Poland
13(12  –  Bikini Barcelona – Barcelona, Spain
14/12  –  Teatro de las Esquinas – Zaragoza, Spain
15/12  –  Escenario Santander – Santander, Spain
17/12  –  Arenele Romane – Bucharest, Romania
19/12  –  O2 Academy Islington – London, United Kingdom
20 /12 –  Poppodium 013 – Tilburg, Netherlands
21/12  –  Trix – Antwerp, Belgium

I tillegg informeres det om at datoer for Skandinavia 2018 vil bli annonsert senere.

Les også: Her er tidenes mest spektakulære Ronnie James Dio tatovering

Del dine kommentarer

Del din kommentarer på Rockman facebook tilhengerside