Connect with us

Musikkomtaler

Nick Caves sønn (15) var ruset på LSD før han falt i døden

Published

on


( foto: Nick Cave & The Bad Seeds albumcover «The Boatman`s Call»)

Saken er skrevet av Knut Eirik Myhre

14. juli tidligere i år døde Arthur Cave (15) av hjerneskade etter å ha ramlet ca. 30 meter utfor stupet av klippen Ovingdean Gap i Brighton. Han ble tatt brakt til Royal Sussex County sykehus, men døde samme kveld. Nå konkluderer den offisielle rettsmedisinske obduksjonsrapporten som nettopp er offentligjort i flg. den britiske avisen The Guardian at 15 åringen hadde tatt LSD før han falt i døden.

Nick Caves sønn døde etter tragisk klatreulykke

Nick Cave og hans kone Susie forlot rettssalen mens obduksjonsrapporten ble lest opp. 

I etterkant av ulykken i vitneavhør skal en venn av Arthurs beskrevet hvordan de to hadde tatt stoffet sammen nær Rottingdean vindmølle den dagen han døde.

Vitner beskrev senere å ha sett 15-åringen svimlende på et gresskledd område rundt toppen av klippen mellom Ovingdean og Rottingdean. Minutter senere faller Arthur.

Dr Simi George, som utførte obduksjonen på Guys and St Thomas ‘Hospital sier at Arthur døde av flere hodeskader.

Retten fikk høre at den dagen Arthur døde, hadde han og hans venn, som ikke kan navngis p.g.a. juridiske årsaker, bestemte seg for å prøve LSD sammen for første gang. DC Vicky Loft, som leste opp vennens uttalelse, sa at gutten hadde utforsket LSD bruk på internett natten før hendelsen. Han leste råd om hvor lenge effekten kan vare og at det var uklokt å ta for mange doser. Det var lite informasjon om de potensielle negative effektene.

Retten beskriver videre øyeblikket når guttene tok stoffet. – «Arthur var litt nølende, men sa til [hans venn] at hvis de skulle tenke eller bekymre [om] dårlige ting før du tar tablettene, så ville dette ha en dårlig effekt på deres trip. De debattert i noen minutter om å ta tablettene da begge tok dem sammen. «

Gutten sa han og Arthur delte tre tabletter og at de var først i «godt humør og glad». Vennen sa han da begynte å ha «levende hallusinasjoner», inkludert å se flekker av olje på gresset og former og farger på himmelen. (Vennen) ble paranoid og følte at folk stirret på ham fra biler. Han kunne ikke fortelle hva som var virkelig og hva som ikke var reelle. (vennen) sa at han ikke var sikker på om han og Arthur gikk av sammen, men han husket at de gikk hver sin vei.

Dr Paul Ransom, som behandlet Arthur på Royal Sussex County sykehuset, sa det ble snart klart at det var lite som kunne gjøres for gutten som hadde fått påført kritiske hodeskader. – «I Arthur tilfelle, dessverre, og av barmhjertighet, var det klart at han ikke var klar over hva som foregikk. Han døde momentant.

Her kan du lese om hele rettsrapporten #RMROCK

Continue Reading
Advertisement