Connect with us

Musikkomtaler

Disse «gutta» er klare til å ta over for Black Sabbath: – Her fremfører de «Iron Man»

Published

on


(foto: Compressorhead)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Når heavy metal legendene Black Sabbath gir seg etter sin varslede siste «The End» avskjedsturne som blant annet innbefatter den eksklusive norgeskonserten som vil bli gjennomført under Tons Of Rock festivalen i Halden 23. juni 2015, så står disse «gutta» klare til å videreføre Sabbath-arven.

Bandet vi snakker om er det tyske robot rockebandet Compressorhead som faktisk spiller på virkelige elektriske og akustiske instrumenter. Robotene er bygget av resirkulert materiale, så de er jaggu også naturvennlige. Kan vel kanskje ikke si det samme om originalmedlemmene i Black Sabbath?

Bandet består av gitaristen «Fingers», (bygget i 2009) og er utstyrt med to hender og fingre som er godt festet til gitaren, bassisten «Bones» (bygget i 2012) som har to hender, hver med fire fingre, som består av enkeltelementer. Han er også utstyrt med larveføtter som kan bevege seg på scenen og trommeslageren «Stickboy» (bygget i 2007) utstyrt med fire armer og faste trommestikkere. Med to ben kan han også bruke pedaler og basstromme.


(foto: Compressorhead)

I tillegg har han også en medhjelper med navnet «Stickboy junior» som fungerer som hi-hat og da assistent til trommeslageren.

Her fremfører Compressorhead den legendariske Black Sabbath låta «Iron Man»

Compressorhead prosjektet er utviklet og finansiert ved hjelp av såkalte crownfunding midler. Prosjektet jobber nå videre med en kampanje som startet 1. november i år for å utvikle en vokalist-robot. Målsetningen er videre når denne er klar å utgi et eget album. 

Kanskje en Robot-cover av Black Sabbath mesterverket «Paranoid»?

Continue Reading
Advertisement