Connect with us

Musikk

Slik kan du oppleve Brynerocken 2020 live 11 – 12. september

Published

on

Foto: Brynerocken merch 2020

Brynerocken 2020 har nå sluppet nyheten om at festivalen streames via nett 11 – 12. september.

«Nå har vi inngått ett samarbeid med RQSTIVAL om livestreaming av hele festivalen. Vi kommer til å lage en 3-kameraproduksjon. Det gleder oss stort at flere enn de 100 heldige som har fått billett får delta i årets festival» – festivalsjef Svein Harald Kleppe 

Alle de 9 konsertene ligger nå iflg. arrangøren ute på RQSTIVAL-appen der det er lagt opp slik at man kan velge å kjøpe adgang til en eller flere konserter.

Oversikt og billetter / nedlasting av app via https://rqstival.com

Det er stadig ulike kreative løsninger som nå prøves ut for bl.a. å kunne gjennomføre livekonserter med begrenset publikummere for å ivareta smittevernreglene på bakgrunn av covind-19 pandemien. Brynerocken har valgt å kjøre et konsept der man begrenser antall publikummere i konsertsalen til 100 stk. Videre så kan da flere kjøpe tilgang slik som nevnt ovenfor for å kunne følge konserten live i sin egen stue, gjerne sammen med venner eller familie.

Det er en stor nesten umulig utfordring for arrangøren å skape lønnsomhet i arrangementer ved at myndigheten innfører publikumbegrensninger. Av den grunn avlyser derfor også de fleste arrangementer sine arrangementer.

I forrige uke opplyste regjeringen ved kulturminister Abid Rajasetter at man ønsker å sette av 900 millioner kroner til en ny stimuleringsordning for arrangementer i kultursektoren fra 1. oktober. Ordningen er ment for å motivere til å skape økt aktivitet gjennom blant for å unngå at planlagte konserter blir avlyst. Ved å gi disse arrangører økonomisk kompensasjon bl.a. for tap av billettinntekter som følge av at arrangementene gjennomføres for et redusert antall publikummere som følge av smittevernhensyn. Her kan du lese mer om tiltaket på regjeringens nettside

Les også: Er det slik vi skal oppleve festivaler og store arrangementer fremover?

Les også: Over 50 norske festivaler bekrefter 2021 – Se festivalguiden:

Hva synes du om livestreaming av konserter?

Del dine meninger og erfaringer i kommentarfeltet på Rockman facebook