Connect with us

Musikk

Notodden Blues Festival bekrefter stort artistslipp til sommeren 2021

Published

on

Foto: Skjermdump av YouTube filmklipp George Thorogood & The Destroyers - Bad to the Bone (Live at Montreux 2013)

Notodden Blues Festival bekrefter i dag en rekke navn til festivalsommeren 2021 som bl.a. legendariske George Thorogood & the Destroyers.

George Thorogood besøkte Norge sist i 2015. Den gang tok han og bandet publikum til euforiske høyder foran 6000 mennesker i et utsolgt Hovigs Hangar på Notodden. Konserten står som et høydepunkt i festivalens mer enn 30-år lange historie. Mr. «Bad To The Bone» var bekreftet som en av de store headlinere til årets avlyste festival. At festivalen nå kan bekrefte George Thorogood & The Destroyers til 2021 er svært gledelig. Like gledelig er det at også følgende «2020 artister» igjen bekreftes som bl.a. Jimmie Vaughan & the Texas Horns, Shemekia Copeland, Vintage Trouble, CC Cowboys, Christone «Kingfish» Ingram, The Proven Ones, Ole Paus & Motorpsycho, Jontavious Willis, Bjørn Berge, Henning Kvitnes, Mike Andersen, Dance With A Stranger, Di Derre, Gumbo Grits & Gravy, Claudia Scott, Kyla Brox & Dan Blomely og Tiger City Jukes. 

Les også: Over 50 norske festivaler bekrefter 2021 – Se festivalguiden

Bygger videre på suksessåret 2019

Notodden Blues Festival 2019 var en stormende suksess – stappfull av magiske øyeblikk og utsolgte konserter. Entusiasmen og forventningene i etterkant var store når festivalen for 2020 skulle planlegges. Mange ble derfor skuffet da koronaepidemien medførte at festivalsesongen 2020 måtte avlyses. For Notodden Bluesfestival har målet vært å kunne videreføre så mange som mulig av artistene fra 2020 til 2021.

Takker artister og publikum

«De fleste er med videre og ingen har sagt nei. Alle ønsker å være med, men noen artister trenger litt mer tid før de kan være sikre på at de klarer å tilpasse det med andre forpliktelser allerede gjort for neste sommer. Det har vi full forståelse for», sier festivalsjef Jostein Forsberg. «Vi i Notodden Blues Festival ønsker å takke de mange som har overført sine billetter til 2021, og føler at vi med dette artistslippet legger et godt grunnlag for nok en vellykket bluesfestival på Notodden neste sommer», fortsetter festivalsjefen.

Nye scener tas i bruk

I den nedstrippa utgaven av festivalen var det på Heddal Bygdetun, flytebrygga ved Bok & Blueshuset og i Myrens Dam artister møtte sitt publikum og skapte musikalske høydepunkter. Disse scenene blir vanligvis ikke brukt under festivalen, men erfaringene fra i år var så vellykket at festivalledelsen ønsker å ta de tre stedene med videre for 2021.

«Det var flere magiske øyeblikk under konsertene i år, og disse tre stedene skapte en ramme rundt både artist og publikum som vi mer enn gjerne tar med oss videre til 2021. Ingen vet med sikkerhet hvordan neste sommer blir, men vi velger være offensive og planlegger for en normal festivalsommer i håp om å igjen samle artister og publikum til bluesfest på Notodden», sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Les også: Er det slik vi skal oppleve festivaler fremover?

Er du klar for festivalsommeren 2021?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook