Connect with us

Musikk

Se tidl. Nightwish medlemmer Tarja Turunen og Marko Hietala synge sammen for første gang på 18 år

Published

on

Skjermdump av video "Tarja Turunen & Marko Hietala sing together since 18 years - Phantom of the Opera" på YouTube

De tidligere Nightwish medlemmene Tarja Turunen (vokal) og Marko Hietala (bass, vokal) sto sammen på samme scene for første gang på 18 år og fremførte en cover av «The Phantom Of The Opera» sist lørdag (8. juli). Hendelsen skjedde i forbindelse med at både Tarja Turunen og Marko Hietala spilte individuelle konserter under årets Z7 Summer Nights i Pratteln, Sveits

Les også: Tidligere Nightwish medlemmer Tarja Turunen og Marko Hietla bekrefter konsert i Sveits

Marko Hietala hadde sin konsert før Tarja Turunen der han bl.a. fremførte en cover av Black Sabbath`s legendariske låt «War Pigs» som du kan se og høre her:

Tarja Turunen ble sparket fra Nightwish 21. oktober 2005 like etter fremføringen av bandets End of an Era-konsert av personlige årsaker ledsaget av et åpent brev fra bandet. Nightwiah keyboardist og hovedlåtskriver Tuomas Holopainen kalte senere beslutningen om å skille seg av Turunen for «det vanskeligste jeg noen gang har måttet gjøre.» Tarja sa på sin side at måten hun ble kastet ut av gruppen beviste at hennes tidligere bandkamerater ikke var hennes venner. «Kanskje en dag vil jeg tilgi, men jeg vil aldri glemme,» sa hun.

Tarja startet sin solokarriere i 2006 med utgivelsen av et julealbum kalt «Henkäys ikuisuudesta». I 2007 ga Turunen ut «My Winter Storm» et album med forskjellige stiler, inkludert symfonisk metal, og startet «Storm World Tour». Hun fremførte flere konserter i Europa inkludert Graspop Metal Meeting og Wacken Open Air, før hun ga ut sitt tredje album «What Lies Beneath» i 2010. Videre har hun utgitt seks album inkl. siste utgivelse «In The Raw» i 2019.

Marko Hietala kunngjorde sin avgang fra Nightwish i januar 2021 som han senere forklarte i et intervju med finske Chaoszine avslørte Hietala at han gikk gjennom en mørk periode i livet sitt, som inkluderte bl.a. depresjon, søvnløshet, angst og hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD). Når han snakket om hvordan han til slutt kom til erkjennelsen av at det å forlate Nightwish var den rette tingen å gjøre, sa Marko«Det var en lang prosess. Selvfølgelig, COVID-året som var der, hvor jeg hadde mye tid til sjelesøk, det ga meg åpenbart det siste insentiv at jeg trenger noe annet, at hvis jeg bare fortsetter med dette, så blir jeg bare sykere og sykere. Men det er selvfølgelig en prosess.»

At nå de tidligere Nightwish medlemmene Tarja Turunen og Marko Hietala har blitt «gjenforent» på samme scene er i seg selv spennende. Kanskje dette kan føre til noe mer permanent fremover?

Les også: Nightwish tar pause på ubestemt tid – Spiller siste konsert under årets Tons Of Rock

Les også: Nightwish avlyser på Tons Of Rock – Madrugada inn som erstatter

Les også: Nightwish vokalist Floor Jansen avlyser solokonserter

Savner du Tarja og Marko som medlemmer i Nighwish?

– Har du opplevd disse live med Nightwish tidligere?

Del dine kommentarer og gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook tilhengerside (her)