Connect with us

Musikk

Tidligere Nightwish medlemmer Tarja Turunen og Marko Hietla bekrefter konsert sammen i Sveits

Published

on

Foto. Utsnitt konsertplakat Tarja Turunen og Marko Hietla i Sveits 8. juli 2023

Tidligere Nightwish medlemmer Tarja Turunen (vokal) har publisert på sin offisielle facebookside (se nedenfor) at hun og Marko «Marco» Hietala (bass, gitar, vokal) vil slå seg sammen for å gjennomføre en unik friluftskonsert 8. juli på Z7 Summer Nights i Pratteln, Sveits.

Turunen ble sparket fra Nightwish 21. oktober 2005 like etter fremføringen av bandets End of an Era-konsert av personlige årsaker ledsaget av et åpent brev fra bandet. Nightwiah keyboardist og hovedlåtskriver Tuomas Holopainen kalte senere beslutningen om å skille seg av Turunen for «det vanskeligste jeg noen gang har måttet gjøre.» Tarja sa på sin side at måten hun ble kastet ut av gruppen beviste at hennes tidligere bandkamerater ikke var hennes venner. «Kanskje en dag vil jeg tilgi, men jeg vil aldri glemme,» sa hun.

Tarja startet sin solokarriere i 2006 med utgivelsen av et julealbum kalt «Henkäys ikuisuudesta». I 2007 ga Turunen ut «My Winter Storm» et album med forskjellige stiler, inkludert symfonisk metal, og startet «Storm World Tour». Hun fremførte flere konserter i Europa inkludert Graspop Metal Meeting og Wacken Open Air, før hun ga ut sitt tredje album «What Lies Beneath» i 2010. Videre har hun utgitt seks album inkl. siste utgivelse «In The Raw» i 2019.

Her et klipp fra hennes konsert under Wacken 2016 der hun fremfører seks låter inkludert låt nr. 2 «Demons in You» sammen med Alissa White-Gluz fra Arch Enemy:

Marko Hietala kunngjorde sin avgang fra Nightwish i januar 2021 som han senere forklarte i et intervju med finske Chaoszine avslørte Hietala at han gikk gjennom en mørk periode i livet sitt, som inkluderte bl.a. depresjon, søvnløshet, angst og oppmerksomhetssvikt/hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD). Når han snakket om hvordan han til slutt kom til erkjennelsen av at det å forlate Nightwish var den rette tingen å gjøre, sa Marko: «Det var en lang prosess. Selvfølgelig, COVID-året som var der, hvor jeg hadde mye tid til sjelesøk, det ga meg åpenbart det siste insentiv at jeg trenger noe annet, at hvis jeg bare fortsetter med dette, så blir jeg bare sykere og sykere. Men det er selvfølgelig en prosess.»

At nå de tidligere Nightwish medlemmene Tarja Turunen og Marko Hietala går sammen om å gjennomføre en konsert er et spennende prosjekt. Spesielt med tanke på at Nightwish nå nylig har annonsert at de tar pause på ubestemt tid, Kanskje den nevnte konserten i Sveits 8. juli kan føre til noe mer permanent fremover? You never know!

Les også: Nightwish tar pause på ubestemt tid – Spiller siste konsert under årets Tons Of Rock

Kunne du tenke deg å oppleve samme konsert med Tarja og Marko i Norge?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside (her)