Connect with us

Musikk

Tidligere Nightwish medlemmer Tarja Turunen og Marko Hietala bekrefter Europaturnè 2024

Published

on

Foto: Tarja Turunun og Marko Hietala/ Promobilde Nuclear Blast Records 2024

Etter en rekke triumferende opptredener i Sør-Amerika, hvor Marko Hietala ble med Tarja Turunen som spesialgjest for flere utsolgte show, er den dynamiske duoen nå satt til å fengsle det europeiske publikummet med sitt spennende samarbeid.

Les også: Se eks. Nightwish Tarja og Marko synge sammen for første gang på 18 år

Iflg. pressemeldingen starter de så langt bekreftede konsertdatoer på den kommende Europaturneen foreløpig med første datoer i Berlin, Tyskland:

De lover at dette skal bli en uforglemmelig opplevelse når disse to kjente stemmene gjenforenes på scenen igjen. Tarja ga nylig ut sitt første album med beste hits «Best of Tarja – Living the Dream».

Liveshowet vil inneholde et utvalg sanger fra hele hennes karriere inkludert fanfavoritter og hennes egne personlige valg. Som en del av setlisten vil utvilsomt også Tarja og Marko`s nylige utgitte duettsingelen «Left On Mars» bli en del av spillelisten.

Marko vil fremføre sine egne sanger med bandet sitt før han blir med Tarja på scenen for en unik og minneverdig kveld. Forventningene er høye ettersom duoen fortsetter å glede fansen med både gamle og nye sanger, og bygger på suksessen til deres søramerikanske turné.

Tarja Turunen ble sparket fra Nightwish 21. oktober 2005 like etter fremføringen av bandets End of an Era-konsert av personlige årsaker ledsaget av et åpent brev fra bandet. Nightwish keyboardist og hovedlåtskriver Tuomas Holopainen kalte senere beslutningen om å skille seg av Turunen for:

«Det vanskeligste jeg noen gang har måttet gjøre.» 

Tarja sa på sin side at måten hun ble kastet ut av gruppen beviste at hennes tidligere bandkamerater ikke var hennes venner. «Kanskje en dag vil jeg tilgi, men jeg vil aldri glemme,» sa hun.

Tarja startet sin solokarriere i 2006 med utgivelsen av et julealbum kalt «Henkäys ikuisuudesta». I 2007 ga Turunen ut «My Winter Storm» et album med forskjellige stiler, inkludert symfonisk metal, og startet «Storm World Tour». Hun fremførte flere konserter i Europa inkl. Graspop Metal Meeting og på Wacken før hun ga ut sitt tredje album «What Lies Beneath» i 2010. Videre har hun utgitt seks studioalbum inkl. siste utgivelse «Dark Christmas» i 2023.

Marko Hietala kunngjorde sin avgang fra Nightwish i januar 2021 som han senere forklarte i et intervju med finske Chaoszine avslørte Hietala at han gikk gjennom en mørk periode i livet sitt, som inkluderte bl.a. depresjon, søvnløshet, angst og ADHD.

Når han snakket om hvordan han til slutt kom til erkjennelsen av at det å forlate Nightwish var den rette tingen å gjøre, sa Marko«Det var en lang prosess. Selvfølgelig, COVID-året som var der, hvor jeg hadde mye tid til sjelesøk, det ga meg åpenbart det siste insentiv at jeg trenger noe annet, at hvis jeg bare fortsetter med dette, så blir jeg bare sykere og sykere. Men det er selvfølgelig en prosess.»

Foreløpig er det som oversikten viser ovenfor ikke bekreftet konsertdatoer i Norge eller Skandinavia, men dette er vi ganske så sikre på vil komme etter hvert.

Er du klar for konsert med Tarja og Marko?

– Opplevd noen av disse med eller uten Nightwish?

Del dine kommentarer og gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook tilhengerside (her)