Connect with us

Musikkomtaler

Østfrost til Trondheim Calling

Published

on


(foto: Sara Angelica Spilling)

Østfrost er et av de 15 bandene som er plukket ut som demoartister til Trondheim Calling 2016. Østfrost kom nylig hjem fra Island, der de gjorde seg bemerket med sin drømmende og melankolske pop via 5 konserter i tilknytning til Iceland Airwaves Music Festival.

Bandet slapp nylig sin første og selvtitulerte EP, med fire låter som beveger seg i et landskap fra den dronete og rolige låta «I don´t Want To Stop» til den mer trøkkete «Wooden Floors» med assosiasjoner til kjølige vindkast og diskoflørtene shoegaze.

 

 

 

«Vi er glade for at juryen valgte å satse på oss i år og vi gleder oss som små kattunger til å spille», – Ane Bjerkan, Østfrost

 

 

 

(Coverfoto: Christina Leithe)

Nyheten om at de var plukket ut til Trondheim Calling, fikk bandet mens de spilte konsert på Coffee Annan i Trondheim. Det ble naturlig nok feiret med highfives og en tur på kaféen Mormors Stue sammen med bandets trofaste lydtekniker Sondre Christoffersen:

– Det er ekstra stas for oss å spille i Trondheim. Der har vi mange venner og det er en bra konsertkultur, sier Håkon Brunborg Kjenstad. Bandet er en gjenganger på Trondheimsscenen og har tidligere spilt på blant annet Knaus, Antikvariatet og Familien.  

 Østfrost har snart spilt 40 konserter sammen, sist på nevnte Iceland Airwaves i Reykjavik hvor blant annet David Fricke, kjent Rolling Stone-redaktør, var blant publikum, og viste interesse for bandet i ettertid.

– For oss er konserter det viktigste formatet. Vi satser på å spille så mange konserter som mulig, – Ken Erik Klaseie, Østfrost

Trondheimsbandet Østfrost består av Ane Bjerkan (vokal/harmonium), Ola Even Hogstad Hagen (trommer), Ken Erik Klaseie ( bass) og Håkon Brunborg Kjenstad (bratsj/gitar). Sistnevnte spiller også med bandet Panda Panda på festivalen. #RMPOP #RMALBUMNYHETER #RMBLOGGERE

Continue Reading
Advertisement