Connect with us

Konserter

Nytenkende konsertkonsept startes opp i Oslo!

Published

on


( foto: Sofar Sounds )

Saken er skrevet av: Heidi Caroline Sævold

Sofar Sounds, som det kalles, skal tilby Oslo månedlige konserter med artister som ikke blir avslørt før på stedet. Her er det valgfri betaling, phones down og konsertopplevelsen i fokus. Sofar Sounds lanseres i Oslo i morgen (7.august), etter at konsertkonseptet har slått an i over 150 byer verden over.

Det hele startet i sin tid i London, der vår egen Jarle Bernhoft var en av attraksjonene i 2010. Siden har det blitt et attraktivt sted for artister og musikkelskere som ønsker en intim og mer tradisjonell konsert-opplevelse.

 Dugnadsform

Idéen er altså: Én gang i måneden arrangeres en kveld der 3-4 band/artister spiller, hovedsakelig akkustiske konserter. Hvem som helst kan legge inn en forespørsel på nettsiden www.sofarsounds.com, der både artister, publikumere og folk som vil tilby spillested, enten det er stua, hagen eller annet, kan involvere seg.

De av de påmeldte som får plass, får en invitasjon en uke i forveien. Alle billetter kommer med en pluss én, så man kan ta med en venn. Konsertstedet avsløres ikke for publikum før 48 timer før. Folk ankommer uten å vite hvem som spiller. Etter konserten kan de donere en valgfri sum, basert på opplevelsen. Men de må være der under hele konserten, og kan ikke sitte med telefonen underveis.

Fokus tilbake på musikken

Britiske Chris Winfield, frontfigur i Oslobaserte Casa Murilo, er en del av et firehodet team som skal jobbe med konseptet i Oslo framover. Han er overrasket over at det har tatt så lang tid for konseptet å spre seg hit.

– Jeg håper at konseptet slår an her. Målet er å føre up and coming-artister, og folk som vil se ny musikk, sammen. Altfor ofte er publikum i Norge mer opptatt av å snakke med sine venner, i stedet for å følge med på konsertene. Sofar prøver å endre på nettopp dette, sier Winfield.

Ellers er teamet satt sammen av folk med bransjeerfaring fra blant annet Nasjonaltheatret og Amber management, og artisterfaring fra SoFar-konserter i Roma og Barcelona. 

Se Jarle Bernhoft imponere det britiske publikumet for 5 år siden:

Facebook-side: https://www.facebook.com/SofarOslo

#RMROCK #RMBLUES #RMRNB #RMHIPHOP #RMPOP #RMJAZZ #RMELECTRONICA #RMFOLK #RMKONSERTER 

«Like» oss på Facebook og få daglige ferske musikknyheter direkte til siden din:

Continue Reading
Advertisement