Connect with us

Konserter

Walter Trout med rocka takk til fansen: – første norgeskonsert etter sykdommen

Published

on


(foto: Tove Andersson – Walter Trout og sønnen Jon i girabattle under konserten i Tromsø 14. november 2015)

Skrevet av Tove Andersson

Når Walter Trout feirer livet koker salen. Det var i Nordic hall, Harstad og i Tromsøs kulturhus Walter feiret med bandene Finnero, med personlig venn og powervokalist Finn-Ero Bustadmo – og Pristine. En hyllest til livet og bluesrocken med et publikum med høy gjennomsnittsalder og sans for rå gitarsoloer.


(foto: Tove Andersson – Finn-Ero under konserten i, Tromsø 14. november 2015)

Øset på slutten av konserten fikk publikum til å reise seg og stimle sammen foran scenen der Finn-Ero fikk æren av å rocke kvelden i havn med hovedpersonen Walter Trout, Heidi Solheim fra Pristine og Trouts faste gjeng Sammy Avila «Hammond Sam» på et buldrende B3 og en ny, rå bassist Johnny Griparic. Michael Leisure har sittet bak trommesettet siden Joey Parfumi forlot bandet i 2008.

– Jeg har gått ned 57 kilo og har sett lyset sveve over meg, forteller Walter om nær-døden-opplevelsen før han fikk levertransplantasjon. Han fulgte opp med å oppfordre publikum til å bli organdonatorer. – Det finnes åtte organer hvert menneske kan donere. Hver og en av dere kan redde åtte mennesker, forklarte han før han inviterte sønnen Jon ut på scenen og startet en gitarbattle som sto til tittelen på den siste plata «Battle Scars». 

 – Her er en låt jeg lagde etter å ha ligget i sykesenga «six fucking months», proklamerte han. Valget av Harstad og Tromsø skyldes at fans og artister i Norge har bidratt til utgiftene ny lever medførte.


(foto: Tove Anderrson – Pristine under konserten i Tromsø 14. november 2015)

For mange av den eldre garde i publikum var Heidi Solheim fra Pristine et nytt bekjentskap. 

– Jeg gledet meg enormt til å opptre for et sittende publikum. Det er helt uvanlig for meg

Med herlig trøkk ga hun smaksprøve fra sin nye singel «All Of My Love is». Pristine  kom som første norske band i historien til semifinalen i den prestisjetunge The International Blues Challenge i 2012.  Bandet tok også andreplassen i The European Blues Challenge og har to plate utgivelser bak seg: Debutplata «Detoxing» (2011 ) og «No Regret» (2013).

Hvorfor Norge, har vi spurt Trouts danske kone Marie.
– Da Walter var syk ble vi støttet av både kjærlighet, bønn og hardt tiltrengte økonomisk hjelp for å takle to år uten jobb, utgifter for å reise for å  få utført transplantasjonen. Finn-Ero Bustadmo (nestleder i Harstad kulturhus) arrangerte en støttekonsert. – Vi ble så rørt av  at da vi booket Walter’s comeback, valgte vi Finn-Ero.

Dette bidro til at Harstad og Tromsø som eneste steder i Norge ble lagt inn i turnelista for høstens comebackturné.

«Battle Scars» er tidligere omtalt her på Rockman.

Sårene etter en kamp på liv og død

– Jeg sa til Marie at jeg ville lage en ny plate. Jeg ville skrive sanger som omhandlet hvor bra jeg har det nå, men det ble bare klisjeer «Lukt på blomstene», «Kjenn solen skinner» perfekt for Olivia Newton-John, kanskje, men ikke for en blues-musiker, fortsatte Trout fra scenen.

  – Marie kom med løsningen. «Gjenopplev erfaringene dine fra sykesengen».

Et kort møte backstage gir plass til et spørsmål. Det har blitt et kjærlighetsalbum til din kone?
– Det har blitt en hyllest til min kone, svarer Walter og setter et par blå øyne i deg.

Publikum fikk høre låter fra «The Blues Came Callin» og selvsagt «Battle Scars», utgitt på Mascot Label Group`s Provogue Records. Herlige «Fly Away» rocka folk opp av stolene. Det ble med andre ord stinn brakke som det heter.  Ekstranummeret «Going Down» med Walter, Finn-Ero og Heidi satt som ei kule.

Hvordan var det å synge med Walter?
– Vel, jeg har varmet opp for Deep Purple, vært promotor og roadmanager for Robert Plant på the Arctic Circle Tour, men det å synge signaturlåten «Life in the Jungle» med Walter Trout er høydepunktet i mitt liv , så langt, sier Finn- Ero Bustadmo.

Høydepunkt var det hele veien – og en minnerik kveld for både artister og publikum.

Bluesgiganten Walter Trout bekreftet til Notodden Blues Festival 2016

Continue Reading
Advertisement