Connect with us

Musikkomtaler

«Little Steven» fyller 65 år i dag: – Gi din bursdagshilsen

Published

on


(foto: Rockman – Steven Van Zant/ «Little Steven» Grand Hotel, Oslo) 

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Steven Van Zandt alias «Little Steven» er kjent for de fleste som bl.a. barndomsvenn av Bruce Springsteen og gitarist i E Street Band. «Little Steven» har i tillegg gjort stor suksess som skuespiller. Først i rollen som mafiamedlem og nattklubbeieren Silvio Dante i den tidligere suksessfulle HBO tv-serien «The Sopranos», og senere som hovedrolleinnehaver i rollen som Frank «The Fixer» Tagliano i NRK og Netflix suksess serien «Lilyhammer» gjennom tre sesonger. Van Zandt var også medforfatter og medprodusent av serien.

Slutt for «Lilyhammer»: – Se nå smiler han

Steven Van Zandt ble født 22. november 1950 i Boston, Massachusetts. Hans fødenavn er Steven Lento, er av Søritaliensk avstamming (hans bestefar var fra Calabria og hans bestemors foreldre var napolitanere). Hans mor, Mary Lento, giftet seg på nytt da han var ung og Steven tok etternavnet til stefaren, William Van Zandt. Familien flyttet fra Massachusetts til Middletown Township, New Jersey da han var sju. 

Steven Van Zandt funnet sin kjærlighet for musikk i tidlig alder, da han lærte å spille gitar. På midten av 1960-tallet, Steven spilte i sitt første band som tenåring. 

Van Zandt vokste opp i blant New Jersey musikkscener, og var barndomsvenn av Bruce Springsteen. På begynnelsen av syttitallet deltok han i flere av Bruce Springsteens tidlige band. Han var også medgrunnlegger av bandet Southside Johnny og Asbury Jukes. Han produserte også Southside tre første album. Totalt sett, skrev Van Zandt en betydelig andel av Southside musikk som bidro til å gi dem den suksessen de oppnådde.

Her spiller han sammen med bl.a. Southside Johnny, Jon Bon Jovi og Bruce Springsteen i 2011 låta «This Time It`s For Real» som er skrevet av Little Steven.

Gi din bursdagshilsen til «Little Steven»

Skriv i kommentarfeltet nedenfor eller på Rockman facebookside #RMROCK

 

Continue Reading
Advertisement