Connect with us

Musikkomtaler

J*** arrogant og uhøflig: – Deep Purple vokalist om Rock And Roll Hall Of Fame komiteen!

Published

on


( Deep Purple & Ian Gillan i Oslo Spektrum 22. november 2009 – foto: Rockman)

Deep Purples mangeårige og fortsatt aktive vokalist Ian Gillan (70) tordner mot komiteen i organisasjonen Rock And Roll Hall Of Fame etter at bandet for tredje gang i løpet av en tyveårs periode er nominert til å bli innsatt i æresgalleriet. 

Rock and Roll Hall of Fame er et æresgalleri og museum som ligger ved bredden av Lake Erie i sentrum av Cleveland, Ohio, USA. Den er dedikert til arkivering av historien til noen av de mest kjente og mest innflytelsesrike kunstnere, produsenter, ingeniører og andre som har, i betydelig grad, påvirket musikkbransjen. Hvert år siden 1986 har et antall personer blitt innsatt i æresgalleriet i en årlig innsettelseseremoni i New York. Nominasjons og utvelgeses prosessen styres av en liten og svært lukket komitè, noe som også gjennom årene har skapt mye debatt og negativ kritikk. I forbindelse med offentliggjørelsen av kandidater som er nominert for innsettelse i 2016 intervjuet nylig det engelske musikkmagasinet Classic Rock den legendariske Deep Purple vokalisten Ian Gillan etter at det ble kjent at Deep Purple var blant de nominerte for å få hans kommentarer. Gillan hadde ingen anelse om at de var blitt nominert før magasinet tok kontakt. Reaksjonen fra Ian Gillan var sinne isteden for glede og sier dette om nominasjonskomiteen:

For meg, er disse menneskene jævla arrogante og uhøflige. Jeg har hørt at noen fra deres komitè avviste oss som one-hit wonders. Jeg klarte ikke å finne ut om hvilken one-hit wonders de da mente. Om det var låta Hush, Kentucky Woman, Black Night, Strange Kind Of Woman, Child In Time, Perfect Strangers, Knocking At Your Back Door eller kanskje til og med Smoke On The Water. – Ian Gillan

Reaksjonen henviser til at Deep Purple har blitt nominert både i 2013 og 2014 uten at de ble innlemmet I Rock And Roll Hall Of Fame.

I etterkant av det nevnte intervjuet med Classic Rock Magasin har admin for Ian Gillans offisielle facebook tilhengerside lagt ut kommenter om at de presiserer at dette er uttalelser fra Ian Gillan personlig og som ikke representere de øvrige medlemmer av Deep Purple. En presisering som utvilsomt har blitt publisert etter press fra nåværende og tidligere bandmedlemmer. Gjennom årene har det kommet mye kritikk mot Rock And Roll Hall Of Fame som organisasjon tilsvarende det nå Ian Gillan frembringer. Mye av kritikken er rettet mot at det er alt for lite åpenhet omkring valg av nominasjoner og innlemmelser, at komitemedlemmene ikke har kompetanse nok for å velge ut og at organisasjonen påvirkes av lobbyvirksomhet og sterke kommersielle og økonomiske krefter.

De nominerte artister for innlemmelse i Rock And Roll Hall Of Fame for 2016 er Deep Purple, The Cars, Chic, Chicago, Cheap Trick, Janet Jackson, The JB`s, Chaka Khan, Los Lobos, Steve Miller, Nine Inch Nails, NWA, The Smiths, The Spinner og Yes. De artister som blir valgt ut for å innlemmes blir offentliggjort i løpet av desember.

Hvilke av de nominerte bør innlemmes i Rock And Roll Hall Of Fame?

Gi oss dine kommentarer i feltet nedenfor eller på Rockman facebook tilhengerside

Continue Reading
Advertisement