Connect with us

Musikk

Hva er tidenes feteste «Jokke» låter? – Stem frem dine favoritter

Published

on

Foto: Bildekollasje sammensatt av albumcover utgivelser av Jokke, Jokke & Valentinerne, Jokke med The Tourettes

I går, lørdag 17. oktober var det nøyaktig 20 år siden vi fikk den svært triste meldingen om at den unike gitarist, pianist, vokalist og komponist Joachim «Jokke» Nielsen ble funnet død, kun 36 år gammel. Les også: I dag er det 20 år siden Joachim Nielsen dødsfall – Leve Jokke!

Nå ønsker vi å hedre Joachim «Jokke» Nielsen med en uhøytidelig avstemming for å stemme frem de feteste av de fete (alle låtene til Jokke er fete) av Jokke sine låter som er utgitt fra debutalbumet til Jokke & Valentinerne «Alt kan repareres» (1986), via soloalbumet «Nykter» (1996) frem til Jokke med Tourettes «Billig Lykke» (1999) inkludert den remastret utgivelsen av sistnevnte i 2006 som inkluderte 3 ekstra spor og EP`en «Tomgang» som ble utgitt i 2005 med tidligere ikke utgitt materiale. Gjennom sin musikk lever «Jokke» videre «i all evighet».

I tillegg er alle vi som elsker Jokke utrolig glade for at bandet Valentourettes speller Jokke bringer musikken til Jokke til livescenen. Valentourettes ble satt sammen i 2003 med det formål å fremføre Joachim Nilesens sanger på én enkelt konsert men mottagelsen på denne ene konserten var så enorm at gutta fikk blod på tann og fortsatte sammen.

Medlemmene har bakgrunn fra både Jokke & Valentinerne og Jokke Med Tourettes og som bandnavnet indikerer er dette en sammenslåing av disse to.

Valentourettes – foto: Thomas Rodahl Dedekam

Med Petter Pogobass, Runar «Kula» Johannessentrommer og selveste Petter Baarligitar utgjorde de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet. Tarjei Foshaug har vært vokalist siden 2006 og leverer Joachims sanger med ekte og fantastisk innlevelse.

Trykk her for å sjekke ut når og hvor bandet har sin neste konsert

I avstemmingen nedenfor finner du oversikt over samtlige av «Jokke» sine låtutgivelser. Vi oppfordrer nå ALLE vår lesere til å stemme frem sine Jokke favorittlåter. Gjerne de 20 beste som da også danner grunnlaget for din drømme «Jokke-spilleliste» helaften livekonsert.

Følg med på avstemminglisten for live-resultat!

PS! Avstemmingen nedenfor oppdateres og sorteres automatisk etter hvilke låter som har fått flest stemmer. Dermed kan du også følge den spennende avstemmingen «minutt for minutt» for å se hvilke rekkefølge låtene har fått (så langt).

Resultat av avstemmingen blir sendt til Valentourettes

Når avstemmingen er ferdig vil utarbeide en «Jokke Topp 20» spilleliste som gjøres tilgengelig for alle Rockman sine lesere, og som også vil bli oversendt til bandet Valentourettes bl.a. som innspill til oppsett av sin setliste for kommende konserter.

Fikk du noen gang opplevd «Jokke» live?

Del dine minner om «Jokke» i kommentarfeltet på Rockman facebookside.

Sitter du med noen egne bilder? I tilfelle hadde det vært rått om du ønsket å dele dette med oss alle i kommentarfeltet på Rockman facebook. Evt. sende oss en mail: tips@rockman.no