Connect with us

Musikk

Leve Jokke! – Disse 20 «Jokke» låtene skiller seg ut som klare favoritter hos fans og lesere

Published

on

Photo Credit: Zachrie Friesen/ unsplash / zacfriesenphoto.com + albumcover Jokke med Tourettes "Billig Lykke"

Joachim «Jokke» Nielsen er utvilsomt en av norsk rock aller største genier. Gjennom sine dønn ærlige sterke fantastiske låter og tekster har han satt udødelig musikalske spor og fotavtrykk etter seg. Lørdag 17. oktober var det nøyaktig 20 år siden vi fikk den svært triste meldingen om at denne unike gitarist, pianist, vokalist og komponist ble funnet død, kun 36 år gammel.

 

Les også: I dag er det 20 år siden Joachim Nielsen dødsfall – Leve Jokke!

I anledning at det er 20 år siden «Jokke» gikk bort, så ønsker vi å sette fokus på alle hans fantastiske låter og samtidig gjennomføre en uhøytidelig avstemming for å stemme tidenes «Jokke» låter som er utgitt fra debutalbumet til Jokke & Valentinerne «Alt kan repareres» (1986), via soloalbumet «Nykter» (1996) frem til Jokke med Tourettes «Billig Lykke» (1999) inkludert den remastret utgivelsen av sistnevnte i 2006 som inkluderte 3 ekstra spor, Demo EP èn «Late Barter» (2002) og EP`en «Tomgang» som ble utgitt i 2005.

Nærmere 10 000 av Rockman sine lesere og musikkelskere har deltatt gjennom de siste to uker deltatt i avstemmingen. Helt på topp finner vi den fantastiske låta «Verdiløse Menn». En låt i beste «Jokke» ånd, som bl.a. setter fokus på mennesker som faller utenfor samfunnet.

Her fremfører «Jokke» med Tourettes låta under et besøk på NRK programmet «XLTV» i 1999:

Trykk her for å følge spillelisten på Spotify

Trykk her for å følge Rockman på Spotify

Gjennom sin musikk lever «Jokke» videre «i all evighet».

Hvilke er dine «Jokke» favorittalbum?

Skriv og del kommentarfeltet på Rockman facebookside